RSS

Καλέ, αυτοί μένουν σε σκηνές !

08 Ιολ.

«Ανάληψη πρωτοβουλιών για την απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος ζήτησε από τον Δήμο της Αθήνας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι δημιουργείται πρόβλημα στην οικονομία και μειώνονται οι κρατήσεις τουριστών.» (Από την Ελευθεροτυπία 07-07-11)

Κύριε Υπουργέ αυτό που κάνετε δεν είναι ευγενικό. Δεν μπορείτε να διώχνετε τους ανθρώπους που εσείς προσκαλέσατε στο χώρο αυτό. Τα παιδιά αυτά είναι επίσημοι προσκεκλημένοι της κυβέρνηση την οποία εκπροσωπείτε που αποφάσισε να τους κάνει άνεργους για να δικαιούνται μία πρόσκληση στο Σύνταγμα.
Τα παιδιά αυτά είναι μέσα στις σκηνές επειδή δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αν παίρνανε το δικό σας το μισθό δεν θα μένανε σε σκηνές στην πλατεία, αλλά στα σπίτια τους όπως κι εσείς……………

Η κυβέρνηση που εκπροσωπείτε αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς, να καθιερώσει ελαστικές μορφές ανεργίας όπως τα τετράωρα, να κόψει τον δέκατο τρίτο μισθό, να κόψει τη σύνταξη από ηλικιωμένους, να χαρίσει απλόχερα την απόλυτη αβεβαιότητα για το αύριο που ξημερώνει, να τσαλαπατήσει την ελπίδα και να κλέψει τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή απ’ όλους τους Έλληνες για να μπορέσουν να έρθουν όλοι στο Σύνταγμα.

Δεν μπορείτε τώρα ύστερα από όλες αυτές τις ενέργειες που συμβάλουν στην πρόσκλησή τους στο Σύνταγμα να τους λέτε να φύγουνε επειδή χαλάνε την αισθητική. Μου θυμίζετε τα Αμερικανάκια την 11 Σεπτεμβρίου που ενώ είχαν χαθεί δεκάδες άνθρωποι, νοιάζονταν για την κακή αισθητική που δημιουργούσε η έλλειψη των διδύμων πύργων από το συγκεκριμένο μέρος.

Εδώ ο κόσμος καίγεται δηλαδή……………………………..

Δεν θέλω να σας τρομάξω κύριε υπουργέ αλλά το πρόβλημα στην οικονομία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη της κυβέρνησή σας. Την οικονομική, αξιακή, και θεσμική χρεοκοπία και πτώχευση έχει αναλάβει με απευθείας ανάθεση το πολιτικό σύστημα που πρεσβεύετε. Η άνευ όρων παράδοση της χώρας μας σε ξένους επενδυτές είναι αποκλειστικό προνόμιο της δική σας διακυβέρνησης και είστε όλοι συνυπεύθυνοι γι αυτό. Το ότι δεν βρέθηκαν άνθρωποι από το χώρο της δικαιοσύνης να αντιταχθούν στο σημερινή επέλαση των οικονομικών κατακτητών σημαίνει ότι κάτω από τις λαμπρούς τηβέννους και τα αξιώματα σας υποβόσκει η συντεχνία, η ομερτά και η λιποψυχία.

Όσο για τους τουρίστες που ευαγγελίζεστε θα ήθελα να σας ρωτήσω κύριε Παπαϊωάννου. Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι στους τουρίστες μπορεί να μην αρέσει να τους ρίχνουν χημικά μέσα στην πορτοκαλάδα ενώ κάθονται στη Μητροπόλεως;  Νομίζετε ότι οι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας επειδή τους αρέσουν τόσο πολύ οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης όσο αρέσουν και στα tabula rasa playmobil σας που βγάζετε στους δρόμους και νομίζουν ότι είναι Πάσχα;  Σκεφτήκατε ποτέ ότι οι τουρίστες μπορεί να αισθάνονται λίγο ενοχλημένοι όταν τους εμβολίζουν οι μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ περπατούν στο δρόμο ή κάθονται και πίνουν καφέ; Υπάρχει περίπτωση ο προπηλακισμός, ή το αναίτιο και απρόκλητο ξυλοφορτώμα πολιτών να προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη;

Μήπως θα έπρεπε να ζυγιάζετε τα πράγματα πριν ανοίξετε το στόμα σας και ξεφουρνίσετε ότι ενοχλείστε από τους ανθρώπους που προσπαθούν να φέρουν την ελπίδα στον μέσο Έλληνα;

Από την άλλη όμως, θέλω να σας ευχαριστήσω που στερήστε έξυπνων ιδεών και νομίζετε ότι θα μπορέσετε να επιβάλετε με τη βία την άποψή σας. Το γεγονός ότι οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΜΑΤ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τον κόσμο από το σύνταγμα δεν σας λέει κάτι; Δεν σας υποψιάζει το γεγονός ότι ο κόσμος είναι οργισμένος μαζί σας και με το σύστημα που εκπροσωπείτε;

Το σίγουρο κύριε Υπουργέ είναι ότι ο κόσμος που βγαίνει στις πλατείες σας τρομοκρατεί. Σας κάνει να φοβόσαστε για το μέλλον σας. Νιώθετε να απειλείται το πολιτικό έκτρωμα που έχετε δημιουργήσει από τον κόσμο αυτό. Σκεφτείτε όμως σας παρακαλώ ότι ο κόσμος αυτός είναι εκεί όχι για να σας χαλάσει την αισθητική, αλλά επειδή έχει νιώσει φόβο , τρόμο, απόγνωση, αγανάκτηση και αβεβαιότητα για το μέλλον του πολύ πριν από σας και εξ αιτία σας.

Σας προειδοποιώ λοιπόν ότι αν τολμήσετε να διώξετε από το Σύνταγμα τις σκηνές των παιδιών αυτών, την επόμενη μέρα θα έρθουν χιλιάδες άνθρωποι να στήσουν τις σκηνές τους και ανάμεσα σε αυτούς θα είμαι κι εγώ να στήσω τη δική μου τη σκηνή και θα βάλω μέσα τη γυναίκα, τα παιδιά μου, και απ’ έξω την πεθερά μου να μάθετε.

Το τελευταίο, δεν είναι απειλή……………………… είναι απλή προειδοποίηση.

Και κλείνοντας να σας κάνω μία τελευταία ερώτηση. Πείτε μου σας παρακαλώ εσείς που είσαστε ο αρμόδιος καθ ‘ ύλην Υπουργός. Διακρίνετε πουθενά τη δικαιοσύνη σε αυτό που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός;

Ο κόσμος αυτός που είναι στις πλατείες έφερε με τον ερχομό του και την ελπίδα στον κόσμο για ένα καλύτερο αύριο. Μπόρεσε με την παραμονή του στις σκηνές να κάνει πάλι τον κόσμο να ονειρεύεται. Βοήθησε να έρθει και πάλι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους. Έδωσε μαθήματα Δημοκρατίας σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που έχει αρχίσει να βρωμάει από τη σήψη και την παρακμή.

Τα όνειρα αυτού του κόσμου θα γίνουν οι χειρότεροι εφιάλτες σας στο μέλλον να είστε σίγουρος.

Υ.Γ. 12-07-11

Επειδή στο χορό αυτό έχει μπει με περίσσιο ζήλο και ο Καμίνης, θα ήταν άδικο να μην γίνει η παραμικρή μνεία για το έργο που επιτελεί. Η παρακάτω φωτογραφία είναι αφιερωμένη στον Δήμαρχο Αθηναίων και πολέμιο της αδικίας όπου κι αν  βρίσκεται (βλ. και τη στάση του άλλωστε απέναντι στους αλλοδαπούς καταληψίες. Αγκαλιά τους έπαιρνε να μη σκοντάψουν). Με τα οργανωμένα συμφέροντα μπορεί να μην τα καταφέρνει, αλλά όταν πρόκειται για άοπλους καταληψίες ξυπνάει το superman μέσα του.

 

Advertisements
 
2 Σχόλια

Posted by στο 08/07/2011 in Πολιτικά

 

Ετικέτες: , , , ,

2 responses to “Καλέ, αυτοί μένουν σε σκηνές !

 1. κωστάνζα

  11/07/2011 at 11:16 πμ

  χμμ, ωραίο γράμμα, μολονότι ο δεκατοτρίτος μισθός εδώ πέρα κάηκε στο τασάκι ιστορίας εδώ και δέκα χρόνια. Άν το πήραμε ακόμη, θα είχαμε έρθει σίγουρα για να υποστηρίσουμε τον ελληνικό λαό
  🙂

   
 2. tkant

  11/07/2011 at 11:25 μμ

  Κωστάνζα καλησπέρα
  Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Στην Ελλάδα σήμερα ο βασικός μισθός είναι 550 ευρώ. Το ταμείο ανεργίας το παίρνεις για ένα μικρό χρονικό διάστημα και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι κατά πολύ ακριβότερα από τη Γερμανία.
  Στη Γερμανία ο κατώτερος μισθός ξεπερνάει τα 1000 ευρώ, το ταμείο ανεργίας θα σε στηρίξει μέχρι να βρείς εργασία και τα πράγματα στο super market είναι φθηνότερα από την Ελλάδα.
  Για να σου δώσω ένα παράδειγμα. Στην Ελλάδα μία οικογένεια με δύο παιδιά που εργάζονται και οι δύο γονείς έχει εισόδημα (στην καλύτερη περίπτωση) 2000 ευρώ.Τα χρήματα αυτά φτάνουν μόνο για το super market, το ενοίκιο και μία έξοδο το μήνα.
  Συγνώμη αλλά αυτή δεν είναι ζωή, αυτή είναι επιβίωση. Ο δέκατος τρίτος μισθός αποτελούσε ένα βοήθημα για την ελληνική οικογένεια και είχε κατακτηθεί με αγώνες χρόνων. Η σημερινή κυβέρνηση το κατέστρεψε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα όπως και πολλά άλλα δικαιώματα εργαζομένων.
  Αν κάνω λάθος μπορείς να με διορθώσεις.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: