RSS

Ζωνιανό ξεβράκωμα

22 Αυγ.

Εύφημο μνεία πήρε πάλι η Ελληνική αστυνομία με τους διακριτικούς χειρισμούς της στο ορεινό χωριό των Ζωνιανών.

Η όλη υπόθεση (θα μπορούσε να) έχει ως εξής:

Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση στο περίφημο χωριό των Ζωνιανών έχει έρθει σε μία ισορροπία. Ο ουρανός είναι γαλανός, τα πουλάκια τιτιβίζουν, οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να περνούν μέσα από το χωρίο με τα αυτοκίνητά τους το πολύ μία φορά την ημέρα, όχι όμως και να σταθμεύουν. Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τα ήθη και τα έθιμα του χωριού και το αποδέχτηκε τελικά η Ελληνική αστυνομία. Οι Ζωνιανοί από την πλευρά τους υποσχέθηκαν ότι θα φυτεύουν τα κηπευτικά τους στην από κει πλευρά του βουνού για να μην………………. τα βλέπουν οι περαστικοί και όλα κυλούν μια χαρά. Τους έδωσαν και δύο μόνιμους αστυνομικούς για να διεκπεραιώνουν τις τοπικές υποθέσεις τους – ξέρετε τώρα, κανένα γνήσιο της υπογραφής, να βγάζουν καμιά ταυτότητα, να φέρνουν κανένα καφέ κλπ- αφού κάθονται στο καφενείο του χωριού (αστυνομικό τμήμα υπάρχει μόνο στα κυβερνητικά βεγγαλικά που έπεσαν αμέσως μετά το φιάσκο του 2007) άοπλοι, επειδή δεν είναι καλή εικόνα για τους τουρίστες να βλέπουν όλο το χωριό να κυκλοφορεί με τα καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί να κρατάνε πιστόλια. Θα μοιάζουν σαν παιδικά παιχνίδια από το jumbo και θα γελάει ο κόσμος.

Κι ενώ όλα κυλούσαν μια χαρά και ο αστυνομικός διευθυντής ήταν τρισευτυχισμένος, μια μαύρη μέρα ξημερώνει με έναν άθλιο καταδότη να έχει βάλει σκοπό της ζωής του να προκαλέσει καρδιακό επεισόδιο στον chief. Τι του ήρθε λοιπόν ξαφνικά κι άρχισε τα φωνάζει με μανία. Οι ζωνιανοί φυτεύουνε χασίς – οι ζωνιανοί φυτεύουνε χασίς. Ακούει τις φωνές ο αρχηγός και κοντεύει να πάθει έμφραγμα. Ποιος είναι στο τηλέφωνο ρωτάει; Ο Σίφης ο Σπιουνάκης του απαντάει το όργανο. Γαμώ το ΠΑΣΟΚ μου μέσα σκέφτεται ο chief και βάζει το μυαλό του να δουλέψει για να δει πως θα βγει από τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση. Έπειτα από δύο τρεις καφέδες αποφασίζει ότι δεν του μένει άλλη λύση από το να στείλει τα δύο στραβάδια που μόλις είχαν έρθει από τη σχολή αστυφυλάκων και δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα μπας και τη βγάλει καθαρή.

Τους καλεί μέσα στο γραφείο του και τους λέει. Λοιπόν παλικάρια μου έφτασε η στιγμή να αποδείξετε ότι είστε άξιοι εκπρόσωποι της Ελληνικής αστυνομίας. Θα πάτε σε ένα χωριό που το λένε Ζωνιανά δεν είναι μακρυά, και θα ψάξετε μήπως έχουνε τίποτα ναρκωτικά. Όχι ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα εδώ αλλά να, πήρε ένας τρελός τηλέφωνο και μας είπε ότι κάποιος στο χωριό έχει φυτέψει ένα δέντρο στην αυλή του. Εγώ προσωπικά δεν τα πιστεύω αυτά αλλά να κάντε μια βόλτα και ξανά ελάτε πίσω μετά. Αν χαθείτε στο δρόμο ρωτήστε, θα σας πούνε.

Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν τα νεούδια, τρία χιλιόμετρα πριν να φτάσουν στο χωριό δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τη χασισίλα. Τα χωράφια δεξιά κι αριστερά τίγκα στο πεντάφυλλο. Σταματάνε επί τόπου το αμάξι και παίρνουν τηλέφωνο το διοικητή. Κύριε διοικητά το και το. Εδώ έχουν πιο πολύ χασίσι κι από την Καλαμάτα τι να κάνουμε. Μείνετε εκεί να το φυλάτε τους απαντάει ο αρχηγός. Θα στείλω το επίλεκτο σώμα των ειδικών δυνάμεων να καθαρίσουνε.

Πράγματι δίνει εντολή στις ειδικές δυνάμεις να οργανώσουν μια άρτια επιχείρηση όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Μάλιστα του απαντάνε αυτοί αύριο το πρωί θα είμαστε εκεί αξημέρωτα.

Έλα όμως που το βράδυ μπαίνει ο διάολος μέσα στους νέους που φυλάνε τη φυτεία. Ρε συ Γιώργο λέει ο ένας στον άλλο. Θα καθίσουμε όλη τη νύχτα εδώ να περιμένουμε τους πράσινους. Δεν στρίβουμε κανένα τσιγάρο να δούμε αν είναι πράγματι χασίς;  Μην έχουνε φυτέψει τίποτε φυτά για το Kannabishop και γίνουμε ρεζίλι. Μία που ρώτησε και μία που το έστριψαν. Το ένα τσιγάρο έφερε το άλλο και κατέληξαν να πίνουνε μπάφους χωρίς να παίζουν προ. Το ξημέρωμα τους βρίσκει ξαπλωμένους έξω από το ζαχαροπλαστείο των Ανωγείων περιμένοντας να πάει οχτώ η ώρα για να ανοίξει.

Το οικόπεδο πήγαν και το τρυγήσανε νύχτα οι ζωνιανοί, κάψανε κι ότι περίσσευε και πιάσανε τα γιοφύρια περιμένοντας τους μπάτσους να έρθουν.

Το ξημέρωμα όταν έφτασαν εκεί οι ειδικές δυνάμεις δεν βρήκαν ούτε φύλλο. Ενώ όταν τους πήραν χαμπάρι οι γέροι του χωριού τους πήραν με τις μαγκούρες και τους ξεπροβόδισαν μέχρι τα σύνορα με το επόμενο χωριό όπως κάνουν πάντα όταν βλέπουν κάποιον άλλο εκτός από τα παιδιά τους να είναι οπλισμένος.  Οι ειδικοί γεμάτοι νεύρα για το γεγονός ότι τους τραβούσαν αξημέρωτα για ένα καμένο οικόπεδο και με τους γέρους πίσω τους ξεκινάνε να φύγουνε αλλά πέφτουν πάνω στο διοικητή που εκείνη την ώρα ερχότανε από την πόλη και το Μανωλιό που εκείνη την ώρα γύριζε από το πανηγύρι. Με το που έρχεται κοντά το διπλοκάμπινο του Μανωλιού που μπαίνει με τις πόρτες, ο αξιωματικός των ειδικών βλέπει το καλάσνικοφ να κάθεται ξαπλωμένο στη θέση του συνοδηγού και βάζει τις φωνές. Βοήθεια βοήθεια αυτός ο μουστακαλής έχει όπλο θα μας σκοτώσει. Βοήθεια πιάστε τον θα πάρω πέτρα σας λέω.

Εκεί ήταν που ήρθε ο αρχηγός και τον πλάκωσε στα χαστούκια φωνάζοντάς του σκάσε μωρή τρελή θες να μας πάρουνε χαμπάρι τα κανάλια και να γίνουμε ρεντίκολο της κοινωνίας;

Δεν προλαβαίνει να τελειώσει την κουβέντα του και ένα μάτσο αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι καταφτάνουν με το βαν τους και με την κεραία από πάνω σηκωμένη για απευθείας μετάδοση.

Οι φήμες ότι ο chief ξεβράκωσε τον αξιωματικό των ειδικών κρίνεται ως ανυπόστατη.

Ο δημοσιογράφος του ALPHA, παραστατικός και με τραγελαφικές χειρονομίες, βγάζει πολύ περισσότερο γέλιο όταν αφηγείται ίδια τα γεγονότα

Φυσικά η αλήθεια εύκολα εκμαιεύεται αν διαβάσει κανείς την ανακοίνωση του Σώματος ειδικών φρουρών της αστυνομίας

Advertisements
 
2 Σχόλια

Posted by στο 22/08/2011 in Διάφορα, Πολιτικά

 

Ετικέτες: , , , , , ,

2 responses to “Ζωνιανό ξεβράκωμα

 1. κωστάνζα

  24/08/2011 at 12:00 μμ

  εύγε, τι γέλασα, ακόμη κουνιέμαι…
  ιδιαίτερα ως αφορά το χασίσι, φαντάζομαι ευκινεί άριστα κοντά στο χωριό Ζωνιών, ενώ εδώ το πολύ βγάζουμε «ντόπια φράχτη», καλά κρυμμένη, εννοείται 😉

   
 2. tkant

  24/08/2011 at 2:37 μμ

  Ναι. Μάλλον στο χωριό αυτό έχουν καλό χώμα.
  Γειά σου Κωστάνζα

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: