RSS

Να Λόλα, να ένα DVD

09 Σεπτ.

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στις τάξεις του Υπουργείου Παιδιάς (ναι η ορθογραφία είναι σωστή) με την Υπουργό Κα «ξινισμένα μούτρα» να βγαίνει και να μαλλιοτραβιέται με το Συμβούλιο της Επικρατείας επειδή έχει το θράσος να την ξεμπροστιάζει.

Η όλη τραγελαφική ιστορία έχει ως εξής: ………..

Ένα ωραίο πρωινό του Αυγούστου, ξυπνάει η Διαμαντοπούλου και συνειδητοποιεί ότι από τη βιβλιοθήκη της λείπουν μερικές χιλιάδες τίτλοι σχολικών βιβλίων. Ο πανικός παρέα με την υστερία έρχονται, κάθονται στο τραπέζι της κουζίνας και αρχίζουν να δοκιμάζουν τις φρυγανιές με το μέλι, ενώ η Αννούλα κυκλοφορεί για κανένα μισάωρο μέσα στο σπίτι με μαλλί πανκ και με διάθεση μη-μου-μιλάτε-θα-κανω-φόνο. Το μυαλό της δουλεύει με το ρυθμό που μιλάει ο Βενιζέλος για να μπορέσει να βρει μία λύση λόγω του ότι σε μερικές ημέρες αρχίζουν τα σχολεία και τα σκασμένα θα θέλουνε τσάντες κασετίνες γομολάστιχες, αλλά και ΒΙΒΛΙΑ !

Δεν μπορώ να καταλάβω τι τα θέλουν τα βιβλία τα βρωμόπαιδα σκέφτεται. Εδώ ακόμη και τις συζητήσεις τις κάνουμε μέσω facebook και αυτοί είναι κολλημένοι στα βιβλία ακόμη; Αντί να πάρουνε κανένα dvd να μορφωθούνε…………

Δεν προλαβαίνει να τελειώσει την κουβέντα της και ένα μικρό κίτρινο λαμπάκι εμφανίζεται πάνω από το κεφάλι της. Αυτό είναι σκέφτεται ! Θα πάρουν όλα από ένα dvd με όλα τα βιβλία μέσα και να πάνε να κουρεύονται. Που μου θέλουνε και βιβλία.

Όταν είπε τη λέξη βιβλία θυμήθηκε όλη αυτή την ταλαιπωρία που είχε υποστεί όταν προσπάθησε να τυπώσει τα βιβλία: Το Ελεγκτικό Συνέδριο που της είχε ακυρώσει δύο φορές την προμήθεια χαρτιού επειδή για τη σύσταση της επιτροπής προσφορών εμφάνιζε μερικούς συνταξιούχους να εργάζονται και απέκλεισε μερικούς εργαζόμενους ως συνταξιούχους, επειδή αυξήσανε λίγο τις τιμές του χαρτιού κατά 20%, επειδή είναι large τύποι, και κάτι τέτοια ψιλοπράγματα.

Οι άτιμοι, λες και το έκαναν επίτηδες. Τώρα που έγινε διάσημη σε όλη την υφήλιο, να της κάνουνε όλοι πόλεμο. Από τους φοιτητές μέχρι τους δικαστές. Με ένα ελαφρύ πράσινο στο πρόσωπο από το θυμό, η μητριά της Παιδείας πηγαίνει στο μπάνιο, στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και αναφωνεί: «καθρέφτη καθρεφτάκι μου έχω κάνει δύο φορές αίτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μου την πετάξαν στα μούτρα. Τι θα γίνει στην τελική; Απάντα γρήγορα μη σε σπάσω». Μα μεγαλειότατη μου πολύ απλά θα βγείτε στα κανάλια και θα πείτε σε όλο τον κόσμο ότι φταίει το Ελεγκτικό Συνέδριο που δεν έχουνε βιβλία τα παιδιά, απαντάει ο καθρέφτης ξεροκαταπίνοντας φοβούμενος την αντίδρασή της.

Το είδωλο στον καθρέφτη έμεινε να κοιτάει τον τοίχο αφού δεν πρόλαβε να δει την ίδια που εξαφανίστηκε ως δια μαγείας και βρέθηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς να δίνει συνεντεύξεις και να λέει σε όλους ότι το Ελεγκτικό συνέδριο ήταν ένα μάτσο άπλυτοι και κομπλεξικοί μικροαστοί που άλλη δουλειά δεν έχουν σε αυτή τη ζωή από το να μπλέκονται στα πόδια της.

Την επόμενη μέρα όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο, που δεν είδε με καλό μάτι την ανακοίνωση αυτή, βγαίνει κι αυτό σε κανάλια και σταθμούς και διαλαλεί με τη σειρά του ότι η Υπουργός Παιδείας δεν ξυρίζει τα πόδια και τις μασχάλες, ότι την είχαν ενημερώσει εγκαίρως για τις αρνητικές αποφάσεις τους, και ότι όλη την ευθύνη την έχει το υπουργείο παιδείας και την κάνουνε ρόμπα ξεκούμπωτη.

Εκεί ήταν που η Αννούλα έγινε σαν το κοριτσάκι του Εξορκιστή από τα νεύρα της. Πάει στο κόμμα για να βρει τον πρωθυπουργό-Βενιζέλο και να τον περάσει από σαράντα κύματα. Ο πρωθυπουργός όμως είχε κάτι δουλειές και δεν ήταν εκεί. Περπατώντας στους διαδρόμους του κόμματος πέφτει πάνω στον Καχριμάκη. Καλημέρα της λέει αυτός ενώ εκείνη τον βουτάει από το λαιμό και τον σηκώνει στον αέρα. Πάνω που αρχίζει να μπλεδίζει του ψιθυρίζει στο αυτί: Μιχαλάκη, αν θέλεις τη ζωή σου, κάνε κάτι με το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί θα σε βρούνε σε κανένα γραφείο κρεμασμένο από το πολύφωτο.

Με το που τον αφήνει από τα χέρια της εξαφανιζόλ ο Καχριμάκης. Δίνει εντολή να κάνουν έλεγχο του πόθεν έσχες στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου και να βγάλουν τους ντελάληδες να το κάνουν βούκινο.

Τέλος η Διαμαντοπούλου περνάει από τον ΟΕΔΒ (Ο Δάσκαλος Είναι Βλάκας που λέγαμε) στον οργανισμό που πρόκειται στο τέλος του έτους να κλείσουνε, αλλά και στο Εθνικό Τυπογραφείο και με το μαστίγιο στο χέρι, τους αναγκάζει να δουλεύουνε 24×7 και να μοιράσουν τα βιβλία στα παιδιά πριν να έρθει ο Άγιος Βασίλης.

Εγώ πάντως όταν μου ζήτησαν τα παιδιά μου χρήματα για να πάρουν τσάντα τους απάντησα ότι θα τους δώσω χρήματα,αλλά για καμιά θήκη-dvd ή κανένα στικάκι να βάζουνε μέσα τα μαθήματά τους. Ποιος να το φανταζότανε ότι η Παιδεία μας θα έκανε τόσο μεγάλα βήματα σε δύο μόλις χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑ-ΣΟΚ (και δέος). Ότι θα βλέπαμε στο εξώφυλλο του αναγνωστικού παιδιά να κρατάνε laptop αντί για βιβλίο.

Αυτό θα πει πρόοδος.

Advertisements
 
3 Σχόλια

Posted by στο 09/09/2011 in Πολιτικά

 

Ετικέτες: , , , , , ,

3 responses to “Να Λόλα, να ένα DVD

 1. el

  10/09/2011 at 1:23 πμ

  Λοιπόν tkant αν δε σε διάβαζα συχνά πυκνά θα έλεγα ότι σαν κάτι να έχεις εναντίον της … καημένης της μητριάς της Παιδείας, συγνώμη της … Χιονάτης ήθελα να πω, που προσπαθεί να μας μάθει πως: » Όποιος Διαβάζει Είναι Βλάκας» και ΟΔ
  ΕΒει κατευθείαν στην καταστροφή*!!!
  Εδώ υπάρχουν <> οικονόμοι που … νοιάζονται για την τσέπη μας, ξέρεις πόσο έχει πάει το κόστος χάρτου, <> με … οικολογική «συνείδηση» που προσπαθούν να σώσουν τα δάση του Αμαζονίου, τα οποία αυτοκαταστρέφονται (σημ. τα δικά μας έχουν ήδη επιτελέσει το καθήκον της αυτοκαταστροφής τους) και εμείς, οι πολίτες αυτής της χώρας, έχουμε το θράσος να αναρωτιώμαστε, που και που λίγο δυνατότερα, γιατί ο κακοί μας λύκοι εκτός από μακρυά χέρια έχουν και … μεγάλο στόμα;
  Αλλά τι να περιμένει κανείς από εμάς! Τόσοι φιλεύσπλαχνοι λαοί προσπαθούν να μας σώσουν κι εμείς, οι αχάριστοι, εκεί … στην αντίδραση!

   
 2. tkant

  10/09/2011 at 3:20 μμ

  Η αντικατάσταση των βιβλίων από άλλα πιο εξελιγμένα μέσα όπως το dvd και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι απολύτως θεμιτή και προσδόκιμη όταν γίνεται υπό μορφή εκτέλεσης ενός οργανωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, κι όχι αποσπασματικά, περιστασιακά, και ευκαιριακά υπό μορφή κάλυψης εσφαλμένων χειρισμών ή διαχειριστικής ανικανότητας.
  Όσο για το «η μητριά της Παιδείας» ακόμη γελάω (ωραίο παρατσούκλι, της ταιριάζει). Να σαι καλά.
  Ελπίζω να μου επιτρέψεις να το χρησιμοποιήσω.

   
 3. el

  10/09/2011 at 10:13 μμ

  Χαίρομαι που ανταπέδωσα κάπως το γέλιο που εσύ προσφέρεις με τα καίρια σχόλια σου. Εννοείται πως μπορείς να αξιοποιήσεις οτιδήποτε σου είναι χρήσιμο!
  Η αλήθεια, πάντως, είναι πως είμαι λίγο παλιομοδίτικο άτομο. Αγαπώ πολύ τα βιβλία. Η αφή, η μυρωδιά του ξύλου (ή και της κλεισούρας), ο ήχος από το γύρισμα των φύλλων (ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες) αποτελούν για εμένα την ωραιότερη είσοδο σε ένα μαγικό κόσμο κάθε φορά που προσπερνώ το εξώφυλλο ενός καινούριου βιβλίου. Αυτό δε μπορεί να μου το προσφέρουν ο η/υ, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ή ένα dvd και είναι κρίμα να τα χάσουν οι επόμενες γενιές. Ωστόσο συμφωνώ με τις απόψεις σου για την κοινωνία της τεχνολογίας, πολλώ δε μάλλον για την υποκρισία των «εκπροσώπων» της πολιτείας.
  Συνέχισε…

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: