RSS

Ο Καρατζαφέρης πρωθυπουργός

10 Νοέ.

Ο Καρατζαφέρης καθότανε με τις πιτζάμες στον καναπέ του σπιτιού κρατώντας το τηλεκοντρόλ στο χέρι και άλλαζε κανάλια χωρίς να μπορεί να σταθεί σε κανένα. Στο μυαλό του γύριζαν τα λόγια της κυρά Ευτέρπης της καφετζούς. Ότι είχε γυρίσει από το σπίτι της που είχε πάει να του ρίξει τα χαρτιά. Τον είχε βάλει να κόψει τρεις φορές και του τα ‘ριξε. Το πρώτο χαρτί ήταν το δέκα το καλό. Η κυρά Ευτέρπη σήκωσε το βλέμμα της και κοίταξε τον πρόεδρο χωρίς να του πει τίποτε. Το δεύτερο χαρτί ήταν ρίγας σπαθί,  το τρίτο ρίγας καρό και το επόμενο τρία κούπα. Η κυρά Ευτέρπη κοκάλωσε………….

Δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Με μία κίνηση έκλεισε τα χαρτιά και τα ανακάτεψε καλά από την αρχή. Ο πρόεδρος δεν κατάλαβε το γιατί αλλά δεν ρώτησε. Τον έβαλε να ξανά κόψει και άρχισε να μοιράζει πάλι. Το πρώτο χαρτί ήταν το δέκα το καλό, το δεύτερο ρίγας σπαθί, το τρίτο ρίγας καρό και το επόμενο τρία κούπα. Η κυρά Ευτέρπη δεν πίστευε στα μάτια της. Συνέχισε να ρίχνει τα χαρτιά με μάτια γουρλωμένα. Αφού τα άπλωσε του είπε χωρίς αμφιβολία στα λεγόμενά της ότι σε τρία τέρμενα θα γινότανε πρωθυπουργός «Πρόεδρε είσαι Πρωθυπουργός» του είπε επί λέξη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι  έχεις άστρο. Δύο άνδρες θα σου ανοίξουν μεγάλη πόρτα. Το λέει καθαρά το φύλλο. Επιτέλους, σκέφτηκε ο πρόεδρος, η στιγμή που πάντα περίμενε έφτασε. Του έρχονταν ένα ένα όλα τα σημάδια από το παρελθόν και ριγούσε. Τότε που τον είχε κουτσουλίσει στο κεφάλι εκείνο το περιστέρι, πιο παλιά που ειχε φάει χαλασμένη τυρόπιτα και δεν έπαθε τίποτε, και εκείνη τη φορά που ήρθε και κάθισε πάνω στο δεξί του ώμο μία σαρανταποδαρούσα. Τιμή και δόξα στους πεφωτισμένους σκέφτηκε. Θα κάνω τον Πλεύρη υπουργό εξωτερικών να μεταλαμπαδεύσει την Ελληνική γνώση στα πέρατα του κόσμου και κυβερνητικό εκπρόσωπο επειδή είναι εύστροφος. Θα κάνω το Βορίδη υπουργό αθλητισμού και τον Άδωνι Υπουργό εσωτερικών να αναλάβει τους μετανάστες. Ο κόσμος θα μου πετάει δάφνες και μύρο ενώ θα περπατώ στους δρόμους. Αύριο κιόλας θα πάω να αγοράσω μία χρυσή τιάρα να τη φοράω μέσα στο σπίτι.

Από την ονειροπόληση τον συνέφερε  η φωνή της γυναίκας του που του φώναζε ουρλιάζοντας να χαμηλώσει πια αυτή την κωλοτηλεόραση. Η γυναίκα του ήταν μέσα στη κουζίνα και μαγείρευε χόρτα με μπιζέλια στη γάστρα αναπολώντας τις εποχές που ο πρόεδρος ήταν κρεατοφάγος και η γάστρα ήταν τίγκα στο κατσικάκι ή στο μοσχάρι  (υπενθυμίζω στους άσχετους ότι ο πρόεδρος είναι χορτοφάγος όπως δήλωσε και σε συνέντευξη που έδωσε στα κανάλια).

Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο. Το σήκωσε και άκουσε από την άλλη άκρη τη φωνή του Γιωργάκη.

– Έλα Γιώργο, του είπε χωρίς περιστροφές, είμαι εδώ με τον Αντώνη και έχουμε να σου ανακοινώσουμε κάτι σοβαρό. Αν θέλεις έλα γρήγορα.

Ο Πρόεδρος κοίταξε το ρολόι που κρεμόταν στον τοίχο . Ήταν επτά η ώρα. Ακριβώς τρεις ώρες από την επίσκεψη στο σπίτι της κυρά Ευτέρπης. Όταν συνειδητοποίησε το γεγονός του σηκώθηκε η τρίχα. Τρία τέρμενα του είχε πει και είχε πέσει ακριβώς μέσα. Θέλουν να μου ανακοινώσουν ότι με θέλουν για Πρωθυπουργό σκέφτηκε. Με το που του πέρασε από το μυαλό αυτή η σκέψη κόντεψε να φύγει με τις πυτζάμες και τις παντόφλες-σκυλάκια που του είχε χαρίσει η γυναίκα του στη γιορτή του.

Τελικά φόρεσε το καλό του γκρι κουστούμι, έβαλε μπριγιαντίνη στο μαλλί και εξαφανίστηκε. Από κάτω τον περίμενε ο Άδωνις με το βουλευτικό. Τον πήγε τρέχοντας στη βουλή και στο δρόμο του έδινε συμβουλές για το τι έπρεπε να πει βγαίνοντας από τη συνάντηση με τους δύο.

-Δεν θα πεις τίποτε για αρχολίπαρους, και σπουδαρχίδηδες πρόεδρε. Θα πεις ότι σεβόμενος την επιθυμία του Ελληνικού λαού, του Κυρίου Παπανδρέου και του κυρίου Σαμαρά αποδέχεσαι τη θέση του πρωθυπουργού με αίσθημα ευθύνης, συναισθανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης και θέτοντας εαυτό στην υπηρεσία του έθνους.

Με το που φτάσανε εκεί ανέβηκε δύο δύο τα σκαλοπάτια, πέρασε μπροστά από τους φρουρούς οι οποίοι με το που τον αναγνώρισαν έκαναν στην άκρη για να περάσει.

Έφτασε μπροστά στην πόρτα του κλειστού γραφείου που μέσα ήταν κλεισμένοι εδώ και τέσσερις ημέρες ο Σαμαράς με τον Παπανδρέου. Ο πρόεδρος κάθισε στο σαλονάκι και περίμενε. Θα με φωνάξουν σκέφτηκε. Η ώρα όμως περνούσε και κανένας δεν φαινότανε στην κλειστή πόρτα. Αφού κάθισε για δέκα πέντε ολόκληρα λεπτά σηκώθηκε και προχώρησε με κατεύθυνση την κλειστή πόρτα. Σήκωσε το χέρι να χτυπήσει αλλά  κοντοστάθηκε και άκουσε άθελά του τις συνομιλίες που έρχονταν από μέσα.

-Καλά ρε μαλάκα τι του είπες του τραμπαρίφα;

-Πήρα σοβαρό ύφος και του είπα: Γιώργο είμαι εδώ με τον Αντώνη και έχουμε να σου ανακοινώσουμε κάτι σοβαρό

-Αχα χα χα χα χα και τι σου απάντησε;

-Τίποτα. Ρε μαλάκα, λες να έμεινε στον τόπο;

-Δεν νομίζω αυτός είναι γυμνασμένος. Δεν καταλαβαίνει τίποτε. Φοράει και βρακιά Ήλιος

-Χα χα χα χα χα. Τι θυμήθηκες ρε Αντώνη τώρα; Δε μου λες θυμάσαι ρε συ εκείνη την Αννούλα από τότε που ήμασταν φοιτητές;

-Φυσικά και τη θυμάμαι. Άσε ρε Γιώργο βγήκε στα κανάλια και με έκανε ρόμπα ξεκούμπωτη. Έλα πάρε η σειρά σου.

-Ρε συ τι μου ήρθε τώρα στο μυαλό; Το Λιτσάκι που κάναμε τρίο το θυμάσαι;

-Αν το θυμάμαι λέει….. Δε μου λές για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά τώρα. Να βάλουμε Πρωθυπουργό τον Ψωμιάδη τον επαναστάτη;

-Ναι  ναι, αντιπρόεδρους τον Μπέο με τον Μαρινάκη και υπουργούς το Λαυρεντιάδη με τον Τσάκα

-Α χα χα χα χα πως τα λες έτσι ρε Γιώργο κοντεύω να κατουρηθώ από τα γέλια. Σταμάτα ρε συ σταμάτα.

Στο βάθος ακούγονταν με ένταση ένα πικάπ να παίζει μουσική από τα παλιά. Ήταν χαρακτηριστικά τα χρατς που ακούγονταν από το φθαρμένο δίσκο.

Ο πρόεδρος δεν πιστεύει στα αυτιά του. Είναι δυνατός τέσσερις ημέρες τώρα αυτοί να κάθονται και να λένε τέτοιες μπούρδες ακούγοντας μουσική κι ολόκληρος ο Ελληνικός λαός να περιμένει να βγάλουν απόφαση για το νέο πρωθυπουργό; Παίρνει το θάρρος και χτυπάει την πόρτα. ενώ ανοίγει με το άλλο χέρι το χερούλι. Με το που ανοίγει του έρχεται στη μύτη μια μυρωδιά βαριά από καμένη φούντα και βλέπει τον Αντώνη να κρατάει ένα μπάφο στο ένα χέρι και να παίζει προ με το άλλο ενώ ο Γιώργος με κάτι μάτια μαύρα, έχει βγάλει τις κάλτσες του και έχει κρεμάσει τη μία μέσα στο ανοιχτό πουκάμισο σαν  γραβάτα ενώ την άλλη τη φοράει στο αυτί. Ο Αντώνης είναι με τα σώβρακα και έχει τα πόδια επάνω σε ένα τραπεζάκι γεμάτο φούντα.

Καλώς τον πρωθυπουργό λέει ο Γιώργος και σκάει στα γέλια ενώ ο Αντώνης προσπαθεί να παραμείνει σοβαρός χωρίς να τα καταφέρνει. Μέσα σε δευτερόλεπτα έχουν σκάσει και οι δύο στα γέλια και κυλιούνται στο πάτωμα ενώ ο Καρατζαφέρης του κοιτάει και νομίζει ότι η ζωή του έχει σκαρώσει κάποια φάρσα. Τα έχει πάρει στο κρανίο αλλά προσπαθεί να συγκρατήσει τα νεύρα του. Ο Αντώνης γυρίζει προς το μέρος του και του λέει.

-Και δε μου λες, τώρα που θα γίνεις Πρωθυπουργός θα μας πάρει κι εμάς να σου φέρνουμε τους καφέδες ή θα μας ξεχάσει εντελώς ρε πρόεδρε;

Εκείνη την ώρα έρχεται και ο Παπούλιας και τους βλέπει που είναι όλοι μαζεμένοι και κάνει την εξής αφελέστατη ερώτηση. Τελικά συμφωνήσατε σε τίποτε ή να πάω για ύπνο;

Τα γέλια που έριξαν και οι δύο τους ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Καρατζαφέρης έκανε μεταβολή και έφυγε με έξαλλος κοντεύοντας να σκάσει από το κακό του. Βγαίνοντας αντίκρισε τα κοράκια τους δημοσιογράφους που περίμεναν απ’ έξω για να του πάρουν κάποια δήλωση. Σταματάει μπροστά τους και γεμάτος νεύρα τους λέει: «Λυπάμαι εξαιρετικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να παίζονται παιχνίδια τακτικής από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά και να συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  «Αν δεν βάλουν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη χώρα»

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 10/11/2011 in Πολιτικά

 

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: