RSS

Μισθοί Βουλγαρίας και συντάξεις Ινδίας

07 Μαρ.

Θυμάστε τότε που οι υποτελείς και γλοιώδεις υπηρέτες της Τρόικας λέγανε «ναι σε όλα» ενώ απ’ έξω τραγουδούσε ο κόσμος «προδότες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», οι παρακρατικοί έκαιγαν καταστήματα ενώ λίγο αργότερα ξέχναγαν οπλισμένες βόμβες στα βαγόνια του μετρό; Τώρα μιας και το θυμήθηκα, μη μου πει κανένας ότι αυτοί οι ξεχασιάρηδες ήταν τρομοκράτες γιατί μου έρχεται στο μυαλό η παροιμία «χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει»           

Βρε παιδί μου να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί βλέπω ότι το εσωτερικό του εγκεφάλου σου τείνει στο μείον άπειρο. Αν οι άνθρωποι που άφησαν τη βόμβα στο μετρό ήταν τρομοκράτες:

1. Θα τηλεφωνούσαν στο MEGA για να αναλάβουν την ευθύνη; (για σκέψου λίγο. Το κανάλι αυτό το έχουν σαν το σπίτι τους κάτι Βενιζέλοι, κάτι Πάγκαλοι και κάτι τέτοια ερπετά. Αν είσαι τρομοκράτης θα πάρεις το κανάλι της κυβέρνησης να τους πεις γεια σας είμαι ο τρομοκράτης με το πριόνι και θέλω ανατινάξω τον κόσμο όλο, ποιο κουμπί πατάω;)

2. Δεύτερο και εξόφθαλμο το όνομα της οργάνωσης. Αν είσαι τρομοκράτης έχεις αρκετή φαντασία για να βρεις ένα όνομα της προκοπής κι όχι αυτό το  «Αντάρτικο Πόλεων». Αυτές τις δύο λέξεις (κοίτα σύμπτωση) τις συναντάς συχνά πυκνά μόνο σε εγχειρίδια που απευθύνονται  σε αστυνομικές σχολές, οπότε το να βαφτίσεις την οργάνωσή σου «Αντάρτικο Πόλεων» είναι ψιλό άκυρο. Είναι σαν να είσαι κλέφτης κοσμημάτων και κάθε φορά που μπαίνεις και ληστεύεις ένα κοσμηματοπωλείο να αφήνεις χαρτάκια που θα γράφουν πάνω «Κλέφτης κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων ο Αντρέας»

3. Και τρίτο και χειρότερο, αν ήταν τρομοκράτες θα άφηναν μία βόμβα στο μετρό να ανατινάξουν τον κόσμο ενώ σύσσωμος ο ελληνικός λαός τα έχει βάλει με αυτούς που κυβερνάνε και τους υπηρέτες τους που παριστάνουν τους υπουργούς και τους πρωθυπουργούς;

Ας μην ξεφεύγω όμως πολύ, άλλο είναι το θέμα μου,  αλλά ήθελα να τα γράψω αρκετό καιρό τώρα και δεν μπόραγα που λέει και ένας γνωστός μου. Επανέρχομαι κύριε πρόεδρε.

Τότε λοιπόν (τότε που έλεγαν «ναι σε όλα») ψηφίζανε για αυτά που θα μιλήσουμε παρακάτω.

Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο 4052 που δημοσιεύθηκε την 1η του Μάρτη στο ΦΕΚ φύλο 41 (για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να το κατεβάσει από εδώ και να το διαβάσει με την ησυχία του το απόγευμα με ξηρούς καρπούς και ουισκάκι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, με καφεδάκι και κονιάκ για να ταιριάζει στην περίσταση ή με μαγιονέζα για να γλιστράει) οι Πραιτοριανοί της καταστροφής της χώρας ετοίμασαν ένα νόμο που παρεμπιπτόντως ψήφισαν  όχι μόνο οι 199 που είπαν «¨Ναι σε όλα» αλλά και κάποιοι από αυτούς που είπαν «Όχι σε όλα», και κάποιοι που έλεγαν «Ναι μεν αλλά» για να τους ξαναπάρουν πίσω στο κόμμα.

Ο νόμος αυτός λοιπόν προβλέπει δύο ωραία πράγματα για να έχουμε να παίζουμε εμείς και τα παιδιά μας στο μέλλον. Το πρώτο έχει να κάνει με τις συντάξεις και το δεύτερο έχει να κάνει με την εργασία. Μιας και το έφερε η κουβέντα, αυτοί οι Τροικανοί την έχουν την εμμονούλα τους μα τα εργασιακά έτσι δεν είναι;

.
Ας τα πιάσουμε ένα ένα να δούμε τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος αυτός. Να προειδοποιήσω εδώ για όποιον κατεβάσει το νόμο και αρχίζει να τον διαβάζει, να μην εκπλαγεί που πάνω πάνω θα δει με μεγάλα γράμματα  «ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ». Παραμύθια τούμπανα, αυτό είναι μπλόφα για τους ινδιάνους. Είναι όπως τα μπουρδέλα που για κάποιον αφελή είναι κανονικά σπίτια με τη μόνη διαφορά ότι αφήνουν ένα μικρό φωτάκι αναμμένο μέρα νύχτα. Αν είσαι από Σουηδία μεριά και δεν σου έχει μιλήσει κάποιος για το rexona δεν παίρνεις γραμμή τίποτε. Περνάς απ’ έξω και θαυμάζεις τα ωραία ακροκέραμα ενώ από μέσα τρίζουν τα κρεβάτια και πέφτουν τα ντουβάρια.

Για να μη μακρηγορούμε πάμε κατ’ ευθείαν στο άρθρο 42 που περιγράφει το τί σύνταξη θα παίρνουμε από δω και πέρα. Ναι καλά το φαντάστηκες, τα @@ μας θα παίρνουμε, αλλά ας το εξετάσουμε λεπτομερειακά για να το δούμε και στην πράξη.  Το άρθρο αυτό λοιπόν που έχει τίτλο «Καθορισμός ποσού σύνταξης» γράφει επί λέξη ότι το ποσό της σύνταξης θα καθορίζεται μεταξύ άλλων και από «την επιλογή ή όχι τη μεταβίβαση της σύνταξης στα δικαιοδόχα μέλη«. Αυτή τη διάταξη νομικά λέγεται «ρήτρα θανάτου». Και για όσους βλέπουν μόνο μεγάλα κανάλια και δεν καταλαβαίνουν τι θέλει να πει ο ποιητής, σημαίνει ότι η σύνταξη  που θα πάρεις θα εξαρτάται από το εάν θέλεις να παίρνεις τη σύνταξη μόνο εσύ ή θέλεις μετά το θάνατό σου να παίρνει τη σύνταξή σου και η χήρα γυναίκα σου (και να τα φάει με το γείτονα στα μπουζούκια), ή τα ανήλικα παιδιά σου (και να τα κάνουν play station) μέχρι την ημέρα ενηλικίωσης τους (κάτι που είναι απόλυτα θεμιτό και ισχύει σήμερα). Αν λοιπόν αποφασίσεις ότι θα την παίρνεις μόνο εσύ ΟΚ. Μετά το θάνατό σου (τοκ τοκ κούφια η ώρα) η γυναίκα σου και τα ανήλικα παιδιά σου θα πάρουν τους δρόμους και θα λένε «σας παρακαλώ δεν ζητιανεύουμε, πουλάμε αυτούς τους μαρκαδορέους για να πάρουμε λίγο ψωμάκι επειδή αυτός ο αχαΐρευτος ο πατέρας μας μας άφησε στους πέντε δρόμους και την κοπάνησε για τόπους χλοερούς και μοσχομυρισμένους». Αν όμως πεις ότι θέλω η σύνταξή μου να μεταβιβαστεί και σε αυτούς που το δικαιούνται μετά το θάνατό μου, θα σου δίνουν ένα δείγμα σύνταξης, θα την κορνιζάρεις και θα το τοποθετείς πάνω από στο σκρίνιο να τη βλέπεις και να τη θαυμάζεις για κανένα δύο μέρες γιατί τις επόμενες πέντε θα τη δίνεις στον Σκλαβενίτη και στο Βερόπουλο (οι μόνοι που θα επιζήσουν της κρίσης, είναι σαν τις κατσαρίδες) για να πάρεις φαΐ που θα φτάνει μόνο για μία εβδομάδα.

Αυτά λοιπόν προβλέπονται από το νόμο για εκείνους τους τυχερούς που θα πάρουν σύνταξη. Οι υπόλοιποι δεν νομίζω να τα καταφέρουν γιατί έρχεται το άρθρο 107 που ασκεί έναν ελαφρύ εξανδραποδισμό των εργαζομένων κατ’ επανάληψη, κατά συρροή και χωρίς τοπικό αναισθητικό. (εγώ το λέω διακριτικά, εσείς όμως μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει, να αλλάξετε λίγο τις λέξεις και να απεικονίσετε τη στυγνή πραγματικότητα)

Το άρθρο 107 το φωνάζουν «Διασυνοριακή παροχή υπηρεσιών των Ι.Γ.Ε.Ε εντός Ε.Ε – Ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών«. Όπως πολύ καλά καταλάβατε ακούγοντας και μόνο το όνομα, πρόκειται με το άρθρο αυτό να κυκλοφορούν ελεύθερες οι υπηρεσίες μέσα στην Ευρώπη ενώ θα παραμένουν σκλαβωμένοι οι άνθρωποι εντός της.

Τι λέει τώρα το άρθρο; Λέει ότι: «Φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει συστήσει Ι.Γ.Ε.Ε (Ιδιωτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας) και έχει την έδρα του σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. σύμφωνα με τη νομοθεσία του κράτους-μέλους αυτού, μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του προσωρινά και στην Ελλάδα, είτε από το κράτος-μέλος στο οποίο εδρεύει, είτε αποκτώντας  στο έδαφος της Ελλάδας υποδομή ορισμένης μορφής ή είδους η οποία είναι απαραίτητη για την άσκηση της δραστηριότητάς του«.

Με λίγα λόγια μέσα σε μόνο μία παράγραφο χτίσανε, τσιμεντάρανε και βάλανε ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα με τον Παπαδήμο να κάνει την επιμνημόσυνη λειτουργία και τη ΝΔ. με το ΠΑΣΟΚ να κρατάνε τα μανουάλια και να χασκογελάν όπως ο Βενιζέλος όταν τον ρώτησε ο Παπαδάκης αν έχουν πρόθεση να μας κάνουν Εσθονία και εκείνο το ανθρωποειδές που περπατάει στηριζόμενο στα πίσω του πόδια του απάντησε με ένα αυθόρμητο ξέσπασμα γέλιου ότι έχουμε ακόμη δρόμο για να γίνουμε Εσθονία.

Σύμφωνα με την παράγραφο αυτή μπορεί για παράδειγμα μία εταιρία που θα έχει το όνομα Ήλιος ΑΕ (στην τύχη μου ήρθε αυτό το όνομα), που θα εδρεύει στην Μακεδονία, θα έχει στρώσει με φωτοβολταϊκά ολόκληρη τη βόρειο Ελλάδα, και το ρεύμα που παράγεται θα το στέλνει στη Γερμανία για να ξεπληρώσουμε τα δάνεια (που έχουν πάρει άλλοι), – Παράδειγμα λέμε τώρα έτσι; – να δανείζεται εργαζόμενους από τη Βουλγαρία και να τους δίνει 143 ευρώ που είναι και ο κατώτατος μισθός στη χώρα αυτή και οι κάτοικοι της περιοχής να ψάχνουν στα σκουπίδια για καμία στυμμένη λεμονόκουπα, και όταν τη βρίσκουν να αλληλοσπαράσσονται για το ποιος θα τη φάει (τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει; ).

Αυτά λοιπόν προβλέπει ο νόμος 4024 του 2012 και τελειώνοντας, να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο επειδή αγωνιούν για το μέλλον και θέλουν να σώσουν τη χώρα (χωρίς τους χωρικούς) και σε αρκετούς συμπολίτες μας που (επειδή έρχονται εκλογές) θα πάνε να ξαναψηφίσουν αυτούς τους δωσίλογους και τους υπηρέτες των Τροικανών για να συνεχίσουν το έργο τους. Είτε αυτοί λέγονται ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε Δημοκρατική Αριστερά. Γιατί και το τελευταίο κόμμα ιδρύθηκε με μοναδικό σκοπό να λειτουργήσει σαν δίχτυ και να μαζέψει τους ψηφοφόρους από τα δύο πρώτα κόμματα και στη συνέχεια να παρέχει τη στήριξή του στο πρώτο κόμμα για να συνεχίσει το ξεπούλημα. Δεν δικαιολογείται αλλιώς η υπέρμετρη στήριξη που του γίνεται από τα ΜΜΕ. Τι ότι θα πάρει 20% ειπαν, τι ότι θα σαρώσει τα βραβεία, τι ότι είναι καλοί κι έντιμοι όλοι όσοι είναι στο κόμμα αυτό και γενικά ότι παπαριά μπορεί να φανταστεί κανείς είπαν για ένα κόμμα που αν πάρει 3% και μπει στη βουλή θα είναι ζήτημα.

Τώρα που έρχονται εκλογές (έρχονται άραγε; ) θα ξέρεις ότι έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο όταν θα  αρχίσουν το παραμύθι «Λεφτά υπάρχουν» με άλλα λόγια. Ξέρετε υποσχέσεις επί υποσχέσεων και τρομοκρατία για το τι θα γίνει εάν ψηφίσετε άλλο κόμμ εκτός από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τη ΔημΑρ. Και για όλους εσάς που από δω και πέρα θα τσιμπήσετε να σας πω ότι από τώρα μέχρι να γίνουν οι εκλογές θα ακούσετε ότι μπορείτε να φανταστείτε από υποσχέσεις. Ο Μαυρογιαλούρος σε νέες περιπέτειες. Μη μασήσετε είναι όλα φόλες. Ότι κι αν ακούσετε θα είναι όλα ψέμματα.

Αν κάποιος από εσάς το προτιμάει από τα αυτιά (δεν εννοούσα αυτό, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι) και θέλει όλα το σχολιασμό του νόμου 4024 να τα ακούσει από κάποιο νομικό – εργατολόγο και πανεπιστημιακό, δεν έχει παρά να ανοίξει τη σελίδα αυτή που περιέχει και τη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στον Real FM.

Advertisements
 
1 σχόλιο

Posted by στο 07/03/2012 in Πολιτικά

 

Ετικέτες: , , , ,

One response to “Μισθοί Βουλγαρίας και συντάξεις Ινδίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: