RSS

Πως ξέρεις ότι έρχονται εκλογές

21 Μαρ.

Συνήθως κάθε τέσσερα χρόνια (περίπου) γίνονται βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής μας το επιτρέπουν ακόμη, να δούμε για πόσο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Μέρκελ παίζει με τη φωτιά αφήνοντας τους Έλληνες να ψηφίζουν.  Αν ήμουν στη θέση της θα απαγόρευα με νόμο όλες τις εκλογές στην Ελληνική επικράτεια με την αιτιολογία ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να περιμένουν να βγει από εκεί και μετά βλέπουμε. Το πιθανότερο όμως είναι ότι εκεί που στηρίζονται όλοι είναι ότι υπάρχει η προεκλογική περίοδος.

Πριν από τις εκλογές λοιπόν υπάρχει μία μεγάλη περίοδος που ονομάζεται προεκλογική. Αυτή η περίοδος δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια που ακολουθούν. Συνήθως όμως ο μέσος πολίτης δεν το αντιλαμβάνεται αυτό. Δεν γνωρίζει δηλαδή ότι η περίοδος που διανύει είναι προεκλογική και νομίζοντας ότι θα είναι έτσι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πάει και ψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους με αποτέλεσμα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια να αυτομουντζώνεται, να αυτομαστιγώνεται και να ορκίζεται ότι θα κόψει το δεξί του χέρι εάν τους ξαναψηφίσει. Το κακό όμως είναι ότι και τις προηγούμενες εκλογές τα ίδια έλεγε αλλά κυρίως ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές μεσολαβεί και πάλι αυτή η καταραμένη προεκλογική περίοδος που αποτελεί για τη μνήμη του μέσου ανθρώπου ότι το format για το σκληρό δίσκο του υπολογιστή (σβήνουν όλα μα όλα τα δεδομένα από μέσα και χάνουμε τα αρχεία μας, τα έγγραφά μας και μαζί και όλες τις τσόντες που φυλάγαμε τόσο καιρό).       

Το θεάρεστο αυτό έργο της αμνησίας αναλαμβάνουν με μεγάλη χαρά και φέρουν εις πέρας με αρκετά μεγάλη επιτυχία τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης (γνωστά και ως ΜΜΕ). Η μέθοδος τους είναι γνωστή. Στην αρχή σε κοιμίζουν με ανιαρές σειρές και παθιασμένα Τούρκικα σίριαλ και στη συνέχεια χτυπάνε σε ανύποπτο χρόνο ξαφνικά ως άλλη τρομοκρατική οργάνωση με τις ειδήσεις και τα talk-show. Οι ειδήσεις αποτελούν για τον κοιμισμένο εγκέφαλο ότι αποτελούσε παλιά το ηλεκτροσόκ για τους ψυχικά ασθενείς. Εκεί που ο εγκέφαλός σου έχει χαλαρώσει από το πολύ σαλιάρισμα της Τουρκάλας και από τα άθλια αστεία Ελλήνων ηθοποιών που πασχίζουν για το μεροκάματο, οι ειδήσεις αφήνουν στο σαλόνι μία βόμβα μεγατόνων που σκάει εντός του εγκεφάλου και τον αποδεκατίζει συναρμολογώντας τον ξανά με τη δομή και τη σύσταση που επιθυμεί ο διευθυντής ειδήσεων και ο προϊστάμενός του ο πολιτικός.  Τα αποτελέσματα ενός όπλου με τόσο μεγάλο βεληνεκές όπως είναι η τηλεόραση που εισβάλει σε σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες στοχεύοντας κατευθείαν στο δόξα πατρί, και μας τινάζει τα μυαλά στον αέρα χωρίς εμείς να καταλάβουμε το παραμικρό επειδή έχει προηγηθεί ολική νάρκωση, είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Μπορεί να δεις ανθρώπους που βλέπουν τηλεόραση να λατρεύουν τους δυνάστες τους, να τους κάνουν εγχείρηση χωρίς αναισθητικό και να τους αφαιρούν το πορτοφόλι από την τσέπη μαζί με λίγο παντελόνι και αυτοί να μην πάρουν χαμπάρι τίποτε, μπορεί να τους δεις να κατηγορούν για την κατάντια τους κάποιο τρίτο κόμμα που δεν έχει αναλάβει ποτέ την εξουσία, κάποια φανταστική ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους ή ακόμη και τους ίδιους τους τους εαυτούς. Φρικτό πράγμα η προπαγάνδα. Μπορεί να μετατρέψει ένα υγιή πολίτη σε υπήκοο, έναν άνθρωπο σε ανθρωπομάζα αλλά και ένα μηδενικό σε νούμερο.

Ας μην ξεφεύγω όμως από το θέμα μου που είναι η προεκλογική περίοδος. Η προεκλογική περίοδος που λέτε είναι τα προεόρτια, είναι όπως τα λουλουδάκια που φυτρώνουν και σε κάνουν να αισθανθείς ότι μπαίνει η άνοιξη, είναι τα τιτιβίσματα των πουλιών που σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο δάσος, είναι η χαρακτηριστική μυρωδιά που γεμίζει μερικές φορές το γραφείο και σε κάνει να καταλάβεις ότι ο συνάδελφος θέλει να πάει εδώ και ώρα στη τουαλέτα και για κάποιο λόγο, που μόνο εκείνος γνωρίζει, δεν το κάνει αλλά κάθεται πεισματικά στην καρέκλα του κάνοντας όλους γύρω του να υποφέρουν.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά όμως της προεκλογικής περιόδου; Ποια είναι τα γνωρίσματα αυτά που επιτρέπουν στο μέσο πολίτη να καταλάβει ότι έρχονται εκλογές; Πως μπορεί να είναι σίγουρος κάποιος ότι έρχονται εκλογές;

Για να απαντήσω σε  αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα έφτιαξα ένα μικρό κατάλογο με τα sos για την προεκλογική περίοδο ώστε να ξέρουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάλπης και να μη μας έρθει ξαφνικά μπροστά μας και εμφανίσουμε το «σύνδρομο της τελευταίας ώρας» που πιάνει μερικούς και ξεφυλλίζουν τα ψηφοδέλτια αγχωμένοι για το τι να επιλέξουν και στο τέλος ρίχνουν ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα με προτίμηση αυτό που έχει κάνει την καλύτερη πλύση εγκεφάλου με τα λευκότερα λευκά και επομένως τη μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο και στους ανθρώπους.

Την προεκλογική περίοδο λοιπόν κι ενώ όλοι ζούμε μέσα στη μιζέρια:

1. Εμφανίζονται από το πουθενά υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών και συντάξεων.
Παλιά είχαν χρησιμοποιήσει ευθέως ολοφάνερα ψέματα κλεισμένα σε δύο μόνο λέξεις όπως «λεφτά υπάρχουν». Σήμερα επειδή πήραν χαμπάρι ότι είναι λίγο εξόφθαλμο να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες υποσχέσεις, τις αλλάζουν λίγο και λένε εμείς θα δώσουμε συντάξεις που θα είναι 700 ευρώ.
Αυτό έγινε πρόσφατα και από τα δύο μεγάλα κόμματα όταν ο Σαμαράς υποσχέθηκε κατώτερη σύνταξη 700 ευρώ και ο Βενιζέλος είπε ότι κάτι τέτοιο είναι τραγικά λίγο και ότι αυτός είχε στο μυαλό του ένα μεγαλύτερο νούμερο.
Όταν ακούτε λοιπόν να σας τάζουν συντάξεις στα όρια της αξιοπρέπειας, μισθούς που να μπορείτε να τα βγάλετε πέρα και άλλα κουραφέξαλα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαν να σας τα αρπάξουν και σας απειλούσαν ότι εάν δεν πληρώσετε θα σας κόψουν το ρεύμα, θα σας βάλουν φυλακή δεν θα σας θεωρήσουν βιβλία και άλλα, να ξέρετε ότι μύρισε εκλογές.

2. Βουλευτές φέρνουν στη βουλή νομοσχέδια και προτάσεις που αφορούν την παραγραφή χρεών και δανείων από υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Συνήθως τέτοιες ιδέες υποβάλλονται από την αντιπολίτευση (ΚΚΕ και ΣΥΝ) και ενώ είναι κάτι φυσιολογικό, καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια από τους βουλευτές της κυβέρνησης σε νομοσχέδια που αφορούν την παραγραφή των χρεών μόνο από τα υπερχρεωμένα κόμματα. Βλέπε σχετικό δημοσίευμα.. Όταν όμως  προτάσεις τέτοιου είδους αρχίσουν να υποβάλλονται από τα κυβερνητικά κόμματα και τους δορυφόρους τους όπως για παράδειγμα κάτι «Κοινωνικές Συμμαχίες» να ξέρετε ότι κάτι ψήνεται. Όταν οι αποπληρωμές δανείων φεύγουν, οι εκλογές έρχονται.  Δώστε τώρα που γυρίζει.

3. Οι βουλευτές που είχαν σηκώσει μπαϊράκι ξαναγυρίζουν στο κόμμα τους.
Κατά την κανονική βουλευτική θητεία μερικά πρόβατα κάνουν τον Τσακ Νόρις και πουλάνε μαγκιά στο βοσκό με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός στάνης. Αν δείτε λοιπόν βουλευτές που έλεγαν όχι σε όλα να ξαναγυρίζουν στο μαντρί βελάζοντας χαρούμενα για τη μικρή βόλτα που έκαναν να ξέρετε ότι έρχονται εκλογές.

4. Επανέρχονται στο προσκήνιο οι Γερμανικές αποζημιώσεις.
Στη βουλή των Ελλήνων υπάρχουν δύο επιτροπές που ασχολούνται με το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων (η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής). Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους ασχολούνται με τους τρόπους αντιμετώπισης της φαγούρας που αναπτύσσεται κάτω από τη βουβωνική χώρα και μόνο με αυτό τσεπώνοντας ταυτόχρονα και τις αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές αυτές οι αρμόδιοι βουλευτές. Αν τώρα δείτε και τις δύο αυτές επιτροπές της Βουλής να συνεδριάζουν μαζί ξαφνικά και στα καλά καθούμενα για να μη μείνει καμία αμφιβολία ότι ερευνούν και παράγουν έργο με σκοπό να πάρουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις, να είστε σίγουροι ότι έρχονται εκλογές. Οι Γερμανικές αποζημιώσεις παίζουν μόνο προεκλογικά. Καμία άλλη περίοδο.

5. Η κάθαρση είναι το σήμα μας
Κατά την κανονική περίοδο όλες οι δημόσιες υπηρεσίες συνεργάζονται με υπουργούς και διευθυντές και εξυπηρετούν τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Για παράδειγμα δίνουν αναπηρικές συντάξεις σε πρωταθλητές του στίβου, επιδόματα τυφλού σε πιλότους της πολεμικής αεροπορίας και επίδομα λοχείας σε πολίτες που είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων. Οι δικαστικοί λειτουργοί ασχολούνται και αυτοί με τις δικές τους υποθέσεις, να βγάλουν κανένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών έξω, να βάλουν κανένα πρεζάκι μέσα, να πάρουν τις προμήθειες από κανένα δικηγόρο, τα συνηθισμένα δηλαδή. Αν τώρα αυτό το καλό κλίμα διαταραχθεί με ειδήσεις για αδέκαστους που εξαρθρώνουν σπείρες δημοσίων υπαλλήλων και οδηγούνται στη δικαιοσύνη που παραδόξως κάνει καλά τη δουλειά της (για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση), τότε όλοι ξέρουμε ποια περίοδο διανύουμε. Και μιας που λέμε για κάθαρση, θυμήθηκα και το Γιωργάκη με τη σκούπα να καθαρίζει το στάδιο επειδή τού είχαν πει ότι είναι αρκετά επικοινωνιακό αυτό το κόλπο.

6. Εκβιασμοί,  διλήμματα και  μονόδρομος
Κατά την προεκλογική περίοδο ξαναέρχεται στη μόδα το παραμύθι με τον κακό δράκο που βγάζει φωτιές από το στόμα και καίει όποιον δεν κάθεται καλά και κάνει πράγματα που δεν έκανε τα τελευταία είκοσι τριάντα χρόνια (να ψηφίσει για παράδειγμα κανένα μικρό κόμμα – εκτός από αυτό του ΠΑΣΟΚ). Τα δύο μεγάλα κόμματα επιδίδονται σε ένα αγώνα εκβιασμών και διλημμάτων για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών αν δεν έχουν αυτοί την αυτοδυναμία. Οι σεισμοί, οι λοιμοί, και καταποντισμοί είναι το λιγότερο που μπορεί να περιμένουν όποιον δεν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (και πρόσφατα και Κουβέλη που αποτελεί το δίχτυ των δύο προηγουμένων). Η ψήφος στα δύο κόμματα εξουσίας (και πρόσφατα τρία αφού είπαμε μετεκλογικά ο Κουβελάκος θα γίνει το δεκανίκι της νέας κυβέρνησης της Τρόικας) φαντάζει μονόδρομος. Όποιος αποπειραθεί να ψηφίσει κάτι άλλο μάλλον θέλει να δει την Ελλάδα να καταστρέφεται και να καταποντίζεται μπροστά στα μάτια του, θα αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ και άνθρωποι, πεθαίνουν στους δρόμους, τα παιδιά δεν θα έ4χουν βιβλία στα σχολεία (μη νομίζετε ότι σας θυμίζει κάτι αυτό), ενώ οι οι συντάξεις θα εξαφανιστούν και οι μισθοί θα αποδημήσουν σε άλλες χώρες. Χαρακτηριστική φράση είναι το «Ή αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» ή «αυτοδυναμία ή χάος», γενικά το χάος παίζει πολύ και κολλάει με όλα Ευρώπες, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και τρομάζει αρκετά το μέσο εγκέφαλο λες και όλα γύρω μας είναι σε τάξη ή λες και οι Βέλγοι έπαθαν τίποτε από την ακυβερνησία.

7. Φταίνε όλοι εκτός από τους δικούς μας.
Όταν δεις αυτούς που μετέχουν στην κυβέρνηση, και ενώ τα βρίσκουν όλα μια χαρά όταν είναι να εφαρμόσουν φόρους, χαράτσια, και μειώσεις μισθών και συντάξεων, να κατηγορεί ο ένας τον άλλο και οι δύο μαζί την αριστερά γιατί οι επιλογές της κατέστρεψαν τη χώρα, να ξέρεις ότι βρίσκεσαι στο δρόμο για τις κάλπες.

8. Έργα παντού
Κατά την προεκλογική περίοδο χτίζονται γέφυρες, διανοίγονται αυτοκινητόδρομοι, το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεζόδρομο, εκατομμύρια φυτά φυτεύονται παντού σε βαθμό που να εμποδίζουν ακόμη και τη διέλευση των πεζών (στο κέντρο της Αθήνας κυκλοφορείς πια με χαντζάρα για να ανοίξεις δρόμο), ποδηλατόδρομοι με δικά τους φανάρια εξαπλώνονται σε όλες τις πρωτεύουσες νομών, τα περζάκια βρίσκουν δωρεάν πρέζα, άστεγοι παίρνουν σπίτια, οι ταράτσες των σπιτιών γίνονται πνεύμονας πρασίνου και η όμορφη πριγκίπισσα που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί βρίσκει τελικά το καλό της παλικάρι και παντρεύονται στο Λουμπαρδιάρη. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου με την ευγενική χορηγία των κομμάτων που λαβαίνουν μέρος στις επικείμενες εκλογές και πάντα μέχρι αυτές. Ποτέ μετά.

Και τελειώνω με ένα γνωστό σχετικό ανεκδοτάκι.

Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ξαφνικά πεθαίνει και εκεί που ανεβαίνει επάνω στα ουράνια συναντάει τον Άγιο Πέτρο.
Μόλις τον βλέπει ο Άγιος Πέτρος τον ρωτάει: «Που θες να πας στην κόλαση ή στον παράδεισο;
Τότε λέει ο πεθαμένος: «Έχω αυτή την δυνατότητα να διαλέξω;
Ναι, του απατάει ο Άγιος Πέτρος.
«Μπορώ όμως να δω πως είναι στην κόλαση και πως στον παράδεισο;» λέει ο πεθαμένος.
«Ναι,» του απατάει ο Άγιος Πέτρος.
«Ωραία,» λέει ο πεθαμένος και πάει στον παράδεισο. Τα βλέπει όλα ωραία, γαλήνια, ήρεμα με συννεφάκια. Μετά πάει και στην κόλαση και βλέπει γκομενάκια, τους πεθαμένους να γλεντάμε σε κλαμπ να πίνουν και να καπνίζουν. Ανεβαίνει τότε ο πεθαμένος επάνω και συναντάει τον Άγιο Πέτρο και του λέει: «Συγγνώμη αλλά θα διαλέξω την κόλαση.»
«Ωραία,» του λέει ο Άγιος Πέτρος.
Καθώς φτάνει στην κόλαση βλέπει να γίνονται βασανιστήρια και ότι άλλο θες. Εκεί που είναι ρωτάει κάποιον: «Τι γίνεται εδώ; εγώ εχθές τα είδα αλλιώς τα πράγματα»
Φυσικά του απαντάει ο άλλος: «Χθες ήταν προεκλογική περίοδος!»

Εσείς άραγε θα αφήσετε την προεκλογική περίοδο να καθαρίσει τη μνήμη σας και να καθορίσει τις επιλογές σας;

Advertisements
 
3 Σχόλια

Posted by στο 21/03/2012 in Πολιτικά

 

Ετικέτες: , , , , ,

3 responses to “Πως ξέρεις ότι έρχονται εκλογές

 1. Μαρία Γερούκη

  28/05/2014 at 12:59 πμ

  Σήμερα διάβασα αυτό το παλιό σχόλιό σου και άρχισα να ανησυχώ. Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις ακούστηκαν και πάλι, όμως τώρα το ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, αυτοί οι ύπουλοι αριστεροί όπως έγραψες κάποτε, και φοβάμαι γιατί σαν να άλλαξε το χρωματάκι, από ροζ που είναι και ωραίο και μας θυμήζει τους gay που τους αγαπάμε κιόλας σε …πρασινάκι από τους φίλους και συνεργαζόμενους. Ελπίζω να μη λέμε σε λίγο καιρό…που να μας κοβόταν το χέρι!

   
 2. tkant

  28/05/2014 at 9:45 πμ

  Φίλη Μαρία καλώς ήρθες.

  Μου κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν παλιά μου κείμενα.
  Η μόνη περίπτωση που υπάρχει για να μην κόβουμε τα χέρια μας μετά τις εκλογές είναι να γίνονται εκλογές κάθε εβδομάδα.
  Τι ακριβώς εννοώ με αυτό;
  Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι ο κάθε άνθρωπος να έχει δικαίωμα να αποφασίζει ελεύθερα για όλα τα κοινά σημαντικά ζητήματα που τον απασχολούν. Αυτό σήμερα η τεχνολογία το επιτρέπει. Μπορεί ο κάθε άνθρωπος να αποφασίσει εάν θέλει ή όχι οι παραλίες να δοθούν σε ιδιώτες, αν θα πρέπει να αναλάβει το δίκτυο ύδρευσης ένας επιχειρηματίας ή το εάν η εκπαίδευση θα πρέπει να υπάρχει για να εξανθρωπίζει ή για να βγάζει φθηνούς εξειδικευμένους εργάτες.
  Από την άλλη όμως ευτυχώς που δεν έχει γίνει ακόμη κάτι τέτοιο, γιατί αν έπαιρνε στα χέρια του ο μέσος άνθρωπος το μέλλον του θα αποφάσιζε να βλέπει όλη μέρα τούρκικα και να αγοράζει αμάξια. Υπάρχει δηλαδή ένα έλλειμμα κοινωνικής μόρφωσης και συνειδητότητας ακόμη.
  Αν μπορεί να αποφασίζει ο κάθε άνθρωπος για τη μοίρα του, ας γίνει πρωθυπουργός και ο Άδωνις, ο Πάγκαλος ή η κυρά-Μαρία η κουτσομπόλα της γειτονιάς. Μικρή σημασία έχει. Μία κίνηση που οδεύει προς αυτό το σκοπό είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος
  Όλη η ουσία της κίνησης αυτή περιγράφεται χαρακτηριστικά στα δύο παρακάτω άρθρα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα που φιλοξενεί την προσπάθεια αυτή:
  http://www.neosyntagma.net/?p=3143 και
  http://www.neosyntagma.net/?p=3124

  Έχω την εντύπωση ότι οι γενιές που θα έρθουν στο μέλλον και θα είναι ικανές να αποφασίζουν οι ίδιες για τον εαυτό τους χωρίς να υπάρχει τετραετής ανάθεση σε κάποιους τρίτους, θα μας βλέπουν ακριβώς όπως βλέπουμε κι εμείς σήμερα τους χωρικούς του Μεσαίωνα.

  Καλή σου ημέρα

   
 3. Μαρία Γερούκη

  28/05/2014 at 9:23 μμ

  Αυτό που περιγράφεις γινόταν στην αγορά της αρχαίας Αθήνας, το έκαναν αυτοί που θέσπισαν τον όρο…δημοκρατία, αλλά ήταν μόνο 500 νοματέοι, ανήκαν στην άρχουσα τάξη, εξοστράκιζαν αθώους και δηλητηρίασαν τον Σωκράτη. Είμαι πεσιμίστρια, δεν πιστεύω ότι υπάρχει λύση με πολιτική και πολιτικοί…είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Γι’αυτό όπως λένε οι φίλοι Europeans against the political’s system… ξήλωμα. Μου αρέσει να διαβάζω τα άρθρά σου, τώρα σε ανακάλυψα, με αφορμή τα σαπούνια. Ελπίζω να μη σε πειράζει που τα σχολιάζω. Σίγουρα παλεύεται πιο εύκολα η κατάσταση με χιούμορ και εσύ έχεις άφθονο. Να’σαι καλά.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: