RSS

Ο δικός μας μετανάστης

04 Απρ.

Αυτοί οι μετανάστες που ευδοκιμούν στη χώρα μας δεν μοιάζουν με τους μετανάστες που υπάρχουν σε άλλες χώρες. Μάλιστα δεν έχουν τίποτε κοινό πέρα από το ότι και τους μεν και τους δε τους φωνάζουμε μετανάστες.

Οι δικοί μας μετανάστες ανήκουν στην οικογένεια των σαυροειδών και συγκεκριμένα στο είδος είδος του χαμαιλέοντα. Μάλιστα μόνο όσοι αλλοδαποί ανήκουν σε αυτό το είδος μπορούν να περάσουν τον αυστηρό έλεγχο που γίνεται στα σύνορα της χώρας που ως γνωστό δεν περνάει κουνούπι.      

Ο Χαμαιλέοντας είναι ένα είδος σαύρας το οποίο έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στο περιβάλλον του με ένα αρκετά περίεργο τρόπο. Αλλάζει το χρώμα της επιδερμίδας του. Όπως λοιπόν ο χαμαιλέοντας αλλάζει το χρώμα της επιδερμίδας του για να μπορέσει να αποφύγει τους εχθρούς του, έτσι και οι δικοί μας μετανάστες αλλάζουν τα χαρακτηριστικά τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Για να ακριβολογούμε δεν αλλάζουν μόνοι τους τα χαρακτηριστικά τους. Εμείς είμαστε εκείνοι του τους τα αλλάζουμε κατά το δοκούν και όπως μας βολεύει κάθε φορά.

Στην αρχή λοιπόν τους προσκαλούσαμε και τους ευχαριστούσαμε για την ιδέα που είχαν να έρθουν στη χώρα μας (βλ. δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου το 2007) και ανοίγαμε τις πόρτες των συνόρων μας για να έρθουν όλοι μέσα όλοι, είτε επρόκειτο για οικονομικούς μετανάστες, είτε για φυλακισμένους που το έσκασαν με την ευκαιρία της πτώσης καθεστώτων που κατέρρευσαν από την πολλή δημοκρατία που εφάρμοζαν στη διακυβέρνηση την χωρών αυτών. Οι μετανάστες αυτοί αντί για Αλί, Ομάρ ή Ενβέρ, τους φωνάζαμε Γιώργο, Γιάννη και Ανδρέα επειδή είμαστε μεγάλοι κλάνες και φοβόμαστε το ξένο και το αλλότριο. Βαφτίζοντάς τους λοιπόν με ελληνικά ονόματα ξορκίζαμε το φόβο μας και φάνταζαν περισσότερο άνθρωποι απ’ ότι είχαμε εμείς στο άδειο μας κρανίο.

Στη συνέχεια τους χρίσαμε αγρότες και μας μαζεύαν όλη την αγροτική παραγωγή σχεδόν τζάμπα (είτε γιατροί είτε καλλιτέχνες όλοι μάζευαν ελιές, μπανάνες και φράουλες), ενώ τις περισσότερες φορές δεν τους πληρώναμε καν υπό την απειλή της καταγγελίας και τον εκφοβισμό του επαναπατρισμού τους. Για ένσημα δεν συζητάμε, αυτό ανήκει στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας.

Έπειτα τους κάναμε μπετατζήδες, χτίστες και σοβατζήδες και έχτιζαν τα σπίτια μας και τα εξοχικά μας και όταν τους αφήσαμε κι έγιναν υπεράριθμοι (επειδή όσο πιο πολλοί τόσο πιο φθηνά), τους στοιβάζαμε πενήντα πενήντα σε σπίτια πενήντα τετραγωνικών και τους γκετοποιούσαμε σε συγκεκριμένες περιοχές υποβαθμίζοντας τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της περιοχής αδιαφορώντας τόσο για τους ίδιους που τους βάζαμε να κάνουνε σλάλομ ανάμεσα σε λεπίδες που κράταγαν ανεγκέφαλοι, όσο και για τους κατοίκους που ζούσαν εκεί αφήνοντας τη διαχείριση σε ομάδες προθύμων φασιστών που αναπτύσσονται πάντα όπου υπάρχει εξαθλίωση της κοινωνίας.

Τώρα που έρχεται προεκλογική περίοδος οι άρχοντες του τόπου τρομοκρατημένοι πιστεύουν ότι θα κάθονται και θα βλέπουν την εξουσία όπως έβλεπαν οι κυρίες του καλού κόσμου τις ιπποδρομίες το 19ο αιώνα (με το κιάλι). Συγχρόνως διαπιστώνουν ότι αυξάνεται η εκλογική δύναμη αυτών που έβαλαν να διαχειρίζονται και να προστατεύουν τους κατοίκους εξαθλιωμένων περιοχών. Η μόνη λύση λοιπόν είναι να τους φορτώσαμε ότι αρρώστια μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους (ελονοσία, φυματίωση τύφο, ψώρα, ηπατίτιδες, AIDS, σύφιλη, μολυσματικές δερματοπάθειες) και να προσπαθούμε να τους κλείσουμε σε γκέτο για να διατηρήσουμε την καθαρότητα της φυλής και να δείξουμε στους «πατριώτες» ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της και κρατάει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης 30.000 αλλοδαπούς τη στιγμή που ο αριθμός τους έχει φτάσει τα δύο εκατομμύρια.

Αν ρωτήσεις κάποιον από τους κυβερνώντες που παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων και τους λιγοστούς νευρώνες αυτών που παρακολουθούν μέσα από την τηλεόραση, τι είναι μεταναστευτική πολιτική, σίγουρα θα σου απαντήσει ότι είναι κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Δυστυχώς κύριοι κρατούντες η μεταναστευτική πολιτική είναι κάτι που έπρεπε να είχατε εφαρμόσει χρόνια πριν με υπευθυνότητα για να αποφύγουμε όλη αυτή την κατάσταση, κι όχι να τρέχετε τώρα στην τούρλα του Σαββάτου μέσα στην προεκλογική περίοδο να διορθώσετε τα αδιόρθωτα για να δείξετε ότι είναι όλα υπό έλεγχό και να καταντάτε όχι μόνο τραγικά γελοίοι, αλλά και επικίνδυνα ανεπαρκείς απέναντι στα γιγάντια προβλήματα της κοινωνίας που εσείς δημιουργήσατε. Είστε πιο επικίνδυνοι από όλες τις αρρώστιες μαζί από τις οποίες υποκρίνεστε ότι προσπαθείτε να σώσετε τον βλαμμένο που σας παρακολουθεί αποχαυνωμένος από το φως της τηλεόρασης.

Advertisements
 
2 Σχόλια

Posted by στο 04/04/2012 in Πολιτικά

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

2 responses to “Ο δικός μας μετανάστης

 1. Γιάννης

  04/04/2012 at 11:42 πμ

  Δεν βλέπεις ότι ξαφνικά για όλους το μονο θέμα, για το οποίο αξίζει να τσακωθούν είναι οι μετανάστες; Συντονισμένα και χωρίς αιδώ, (που να τι βρουν άλλωστε), κανάλια και πολιτικοί ξέχασαν τα πάντα και τους νοιάζει μόνο το »προβλημα των μεταναστών» που οι ίδιοι δημιούργησαν. Όπως οι τύποι που έριχναν ιούς στους υπολογιστές, για να πουλήσουν το αντιβιωτικό. Πρέπει να τους διώξουμε από τον σβέρκο μας ρε φίλε, αλλά πως? Ισως η λύση θα ήταν νόμιμες και δημοκρατικές εκλογές, αλλά αν δεν δουν ότι κερδίζουν, εκλογές δεν κάνουν. Ρε μπας και συννενοηθούμε και τους παραμυθιάσουμε στις δμοσκοπήσεις, οτι βγαίνουν και καλά, και γίνει κάτι? Λέω μπας και…

   
 2. tkant

  04/04/2012 at 12:05 μμ

  Εγώ φίλε Γιάννη όταν με ρωτάνε σε γκάλοπ λέω ότι για χρόνια ψήφιζα ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα θα ψηφίσω Αντώνη Σαμαρά για να πάει την Ελλάδα μπροστά ……………..και περιμένω τις κάλπες.
  Αν κάνουν το λάθος και κάνουν εκλογές θα γελάσουν και οι πυγολαμπίδες. Αν όχι, πάλι εδώ είμαστε.
  Αν δεν γίνουν μέχρι το καλοκαίρι σημαίνει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν εκλογές και θα προσπαθήσουν να φάνε την τετραετία και κάτι ακόμη με τη δικαιολογία της επείγουσας και έκτακτης ανάγκης. Κλασσικά πράγματα. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις δικτατορίες του κόσμου.
  Μέχρι στιγμής πάντως, τις εκλογές μόνο στο μιλητό τις βλέπουμε.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: