RSS

Ποδηλατική διαμαρτυρία στο ΣΕΦ

28 Μάι.

Το Σάββατο που μας πέρασε αποφασίσαμε να κάνουμε μία ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας ξεκινώντας από το Σύνταγμα και καταλήγοντας ΣΕΦ (τελικά αυτός ο ΣΕΦ ήταν πάντα ΣΕΦ ή άρχισε από βοηθός μάγειρα όπως όλοι; Αυτή είναι μία απορία μου που δεν έχει απαντηθεί ακόμη). Στο σημείο δηλαδή που πρόσφατα έλαβε χώρα ο σοβαρός τραυματισμός τριών ποδηλατών που είχαν την κακή τύχη να οδηγούν στο ίδιο δρόμο με έναν ελαφρόμυαλο κάγκουρα που παρά την ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπισε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα όπως η οδήγηση μετά καγκουριάς κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, προξένησε βαριές βλάβες σε μερικούς συνανθρώπους του. Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα τροχαία εγκλήματα, αυτά δηλαδή που γίνονται από απρόσεκτους και ασυνείδητους οδηγούς φονικών εργαλείων ενάντια σε ανυπεράσπιστους αλαμαρινάριστους πεζούς ή ποδηλάτες και να φωνάξουμε ότι ο δρόμος ανήκει σε όλους, δεν είναι για αποκλειστική χρήση των ισχυρότερων (λόγω όγκου, λόγω ισχύος, ή λόγω ηλιθιότητας) και ότι το αμάξι είναι μέσο μεταφοράς και όχι μέσο επίδειξης ικανοτήτων. Ο οδηγός του δε, πρέπει να σέβεται όλους όσους χρησιμοποιούν το οδόστρωμα. Αν θέλει φυσικά κάποιος να μάθει να κάνει μπαλαρινιές μπορεί να πάει σε μία πίστα η οποία ενδείκνυται για αυτό το σκοπό.     

Ο κόσμος αρκετός, αλλά όχι τόσος που να μην επιτρέπει να δω και μερικούς φίλους και γνωστούς. Αν η ανακοίνωση βέβαια για τη διαμαρτυρία είχε τίτλο «Ελάτε να βολτάρουμε μέχρι το ΣΕΦ» σίγουρα θα ήμασταν τριπλάσιου ίσως και περισσότεροι. Αλλά λόγω του ότι η πολιτική και κοινωνική ενηλικίωση μας είναι σε εξέλιξη με μοναδική δημιουργό αιτία τις ημέρες της κρίσης που διανύουμε, δεν έχουμε ακόμη την ωριμότητα να κατανοούμε και να αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας σαν προβλήματα που απαιτούν τη δική μας συμμετοχή για την επίλυσή τους.  Το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να είμαστε το Σάββατο συγκεντρωμένοι αυτοί που ήμασταν. Ούτε ένας παραπάνω, ούτε ένας παρακάτω.

Στη διαδρομή για το ΣΕΦ συνάντησα και τον 090-324-777 γνωστό και ως u13148. Ένα παιδί με μαθηματικό μυαλό που με τη δικαιολογία ότι θέλει να πάει διακοπές ξεκλέβει χρόνο για να κάνει ένα από τα λίγα πράγματα που τον γεμίζουν πραγματικά: Να καβαλάει το ποδήλατό του. Ο μύθος θέλει τον u13148 να έχει αρπάξει το συγκεκριμένο ποδήλατο (την Biancha) από τον ίδιο τον Κύκλωπα Πολύφημο, αφού του είναι κατά τέσσερα νούμερα μεγαλύτερό, με ένα τέχνασμα που θα ζήλευε και ο πολυμήχανος Οδυσσέας. Μια μέρα λοιπόν σαν όλες τις άλλες εκεί που κάθονταν ο u13148 με τον Πολύφημο ξαπλωμένοι ανάσκελα στο γρασίδι, σηκώνεται ο u13148 και λέει στον Πολύφημο: Πολύφημε, εγώ θα πεταχτώ για τσιγάρα να πάρω μια στιγμή τη Biancha σου; (Μια μικρή ιδέα για το ποδήλατο μπορείτε να πάρετε εδώ). Του αφελή και καλοκάγαθου γίγαντα δεν του κίνησε την περιέργεια το γεγονός ότι τα τελευταία ηλιοβασιλέματα ο u13148 και η Biancha κάθονταν και κοιτούσαν αμίλητοι ο ένας τον άλλο, αλλά ούτε και το γεγονός ότι ο u13148 δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του, και του απαντάει με βαριεστημένο ύφος: Ναι ρε φίλε να μου την προσέχεις μόνο. Πράγμα που κάνει ανελλιπώς ο u13148 τα τελευταία χρόνια που πηγαίνουν μαζί οι δυο τους διάφορες βόλτες ανά την Ελλάδα.

Όταν φτάσαμε στο ΣΕΦ συνάντησα το George Leo που έχει διατελέσει και Βεζίρης στο παρελθόν. Σήμερα είναι υπόδικος με την κατηγορία της συσσώρευσης μαύρου χρήματος και αθέμιτου πλουτισμού επειδή βγάζει βόλτα νεαρές κορασίδες σε μέρη που πάντα βρέχει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι, το να πηγαίνεις εκδρομές στην Ελλάδα του ήλιου και του γαλανού ουρανού σε μέρη που πάντα βρέχει, μέχρι και εσχάτη προδοσία σηκώνει αλλά ας μην επιβαρύνω άλλο το ήδη αμαυρωμένο παρελθόν του.

Για τους νοσταλγούς την αλήθειας να πω ότι το βαρύτερο αμάρτημα του είναι οι κακές συναναστροφές όπως περιγράφεται και στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  της έγκυρης εφημερίδας Espresso από την οποία προέρχεται και η παρακάτω φωτογραφία

Μετά την απολογία του στο site των ποδηλατών αναμένεται να πάρει την άγουσα για το κελί και να κάνει παρέα στον Άκη Τσοχατζόπουλο και στη γυναίκα του αφού η καταδικαστική απόφαση είναι θέμα χρόνου. Στην δρομολόγηση της υπόθεσης βοήθησε και η γυναίκα κλειδί της υπόθεσης η αποκαλούμενη «Ξανθιά» (τελικά όλες οι οργανώσεις έχουν μια ξανθιά). Στενή φίλη του George, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες του φωτορεπόρτερ της ίδιας εφημερίδας, φοβούμενη ότι θα έχει την τύχη της Βίκυ Σταμάτη προσήλθε μόνη της στον εισαγγελέα εφετών της ποδηλατικής κοινότητας και αποκάλυψε όλους τους κρυφούς λογαριασμούς και τις offshore εταιρίες που είχαν στήσει μαζί για να μπορούν να διακινούν τα αμύθητα ποσά από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Se Deno Compo».

Εκεί δίπλα ήταν και ο περίφημος George Perdikoulis ο οποίος, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ο μικρός αδελφός του Austin Power από τον οποίον έχει υπεξαιρέσει και τα γυαλιά που φοράει στις εξορμήσεις του. Παρακάτω θα δείτε δύο αποκλειστικές φωτογραφίες που έχω στην κατοχή μου από το οικογενειακό τους άλμπουμ και εμφανίζονται με τα ίδια γυαλιά αλλά σε διαφορετικό χρώμα. Ο ένας άσπρο και ο άλλος μαύρο για να μην τσακώνονται.

Από την παρέα δεν έλειψε και η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Σοφία γνωστή και ως generation xx terrorist αφού τρομοκρατεί άπαντες που θα τολμήσουν να της αντιμιλήσουν. Δεν της έφτασε η παγκόσμια διάκριση που είχε με την κινηματογραφική ομάδα των ποδηλατών  αλλά πέρασε στον κόσμο της show bizz και στο γυαλί της τηλεόρασης. Όσοι αναρωτιέστε για το ποια είναι δεν έχετε παρά να ρωτήσετε οποιονδήποτε δημοσιογράφο.

Κάποια στιγμή, και αφού γύρισα για να ψηθώ και λίγο από την άλλη επειδή είχαμε τα φαεινή ιδέα να καθίσουμε στον ήλιο, κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα τροχαίων από εξημερωμένους και αξημέρωτους κάγκουρες που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης και κλεισμένοι μέσα στην προέκταση του πέους τους επιδίδονται σε ακροβατικά με χειρόφρενα η μη τα οποία ενίοτε δεν έχουν την κατάληξη που θα ήθελαν, αποδεκατίζοντας στην κυριολεξία πεζούς και ποδηλάτες ή αφήνοντάς τους τραύματα ανεξίτηλα τόσο το σώμα όσο και στη μνήμη των ίδιων αλλά και των υπόλοιπων συμπολιτών που διαθέτουν την ανάλογη ευαισθησία.
Στη συνέχεια και αφού είχε περάσει αρκετή ώρα ηλιοθεραπείας, περιμέναμε να δώσει τη συνέντευξή της η generation xx και ανηφορίσαμε για Σύνταγμα μπας και γευτούμε και λίγη μπύρα γιατί μετά από την κατάποση δεκάδων λίτρων νερού διαπιστώσαμε ότι τελικά δεν ήταν πείνα αυτό που νιώθαμε αλλά δίψα.

Προς το τέλος της διαδρομής ΣΕΦ – Σύνταγμα έψαξα να βρω ένα παγκάκι να ξαποστάσω και όταν το βρήκα τι να δω; Στο ίδιο παγκάκι μαζεμένη η Σάρα η Μάρα και η Βίκυ (από τη γνωστή φράση που αποδίδεται στο Μιχαλολιάκο Veni Vidi Viky). Ο Skrabler γνωστός και ως George Lennon, o Ghandee, οι «φίλοι του ποδηλάτου και της καλής μπύρας» με την παρέα τους και για να μην τα πολυλογώ, όλη ο υψηλή κοινωνία με μερικά από τα μέλη της, και συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της διανόησης, στη συνέχεια της βραδιάς να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα παγκάκια του πεζόδρομου σαν κρεβατοκάμαρα για να δώσουν χρόνο στο οινόπνευμα που είχε συσσωρευτεί στις φλέβες τους να εξατμιστεί και να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτό ήταν αρκετά έξυπνο από μέρους τους γιατί επιβεβαίωσαν το logo της γνωστής διαφήμισης που λέει «Η μέρα έρχεται – η ρακή φεύγει – ο πονοκέφαλος δεν λέει να φύγει με τίποτε».

Εκεί γνώρισα τον Ghandee που είναι ίδιος και απαράλαχτος με το γνωστός σε όλους μας Gandhi αλλά χωρίς τις κακόγουστες γυαλούμπες που φόραγε ο συγχωρεμένος. Με άσπρα μαλλιά που απέκτησε από ένα παρ’ ολίγον επεισόδιο με την Wicca τα οποία αποφάσισε να ξυρίσει για να μην έχει δυσάρεστες αναμνήσεις. Επαγγελματίας κλεπταποδόχος κρατούσε στα χέρια του «ελαφρά τη καρδία» ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να τον στείλει αδιάβαστο. Τον αναπτήρα της Wicca.

Και επειδή δεν έχω μάθει να κατηγορώ κάποιον χωρίς στοιχεία να σε προειδοποιήσω φίλε Ghandee ότι έχω και αποδείξεις. Έχω ντοκουμέντα εγώ και φωτογραφίες δεν μιλάω στο βρόντο. Μη με πιέζεις γιατί θα τις βγάλω στη φόρα.
Τι;
Τι είπες;
Το βλέπετε όλοι ότι με προκάλεσε έτσι;

Λοιπόν περνάω στις αποκαλύψεις

Εδώ λοιπόν διακρίνεται το χέρι του στυγνού εγκληματία που σφίγγει μέσα του το πειστήριο του εγκλήματος:

και εδώ η στιγμή που κατανοεί το σφάλμα του και είναι έτοιμος να ζητήσει ταπεινά συγνώμη γονυπετής

Ο Scrabler ορκίστηκε ότι μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες (όποιος νομίζει ότι λέω ψέμματα, εκτός από τον ίδιο τον Scrabler που στην συγκεκριμένη περίπτωση η ψήφος του δεν έχει νόημα, ας με διορθώσει) θα έχει έτοιμη τη σημαία των Rock and Roll Bikers ώστε να διοργανώσουμε επιτέλους και την πρώτη RRR (Rock and Roll Ride) με όλους τους μαλλιάδες μαζεμένους να ανεμίζουν τις καράφλες τους στο δροσερό αεράκι του απόβραδου. Η συνέχεια γνωστή. Θα επιδοθούμε σε γελωτοθεραπεία σε συνδυασμό με γευσιγνωσία μπύρας. Θα είναι η πρώτη ποδηλατοπορεία που η μέση κοιλιακή περιφέρεια θα είναι η ανώτατη όλων των ποδηλατοπορειών που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα.

Στο επόμενο επεισόδιο θα απαντηθούν μερικά από τα πιο σημαντικά και αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν χιλιάδες αναγνώστες:

Θα μπει φυλακή τελικά ο George Leo;

Ο u13148 θα καλύψει τελικά τα 2.000 χιλιόμετρα που είπε αυτό το καλοκαίρι;

Ο George Perdikoulis είναι τελικά αδελφός εξ’ αίματος του Austin Power ή ετεροθαλής αδελφός του;

Θα μπορέσει η generation xx terrorist  να πάρει τον πρωινό καφέ από τα χέρια της Μενεγάκη;

Ο Ghandee θα γλυτώσει από τα νύχια της Wicca;

Θα προλάβει ο Scrabler να ράψει τη σημαία μέσα στο χρόνο που ο ίδιος όρισε;

Αυτά και άλλα πολλά θα τα μάθετε επιτέλους στο επόμενο επεισόδιο της ποδηλατικής Λάμψης.

(Δεν έχω σκοπό να γράψω κάτι τέτοιο βέβαια, αλλά η φράση αυτή πουλάει και αρέσει πολύ στους αναγνώστες – σιριαλάκηδες που μένουν με ένα ανικανοποίητο πόθο περιμένοντας το επόμενο επεισόδιο).

Advertisements
 
1 σχόλιο

Posted by στο 28/05/2012 in Ποδηλατικά

 

Ετικέτες: , , , , , ,

One response to “Ποδηλατική διαμαρτυρία στο ΣΕΦ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: