RSS

Όλη η αλήθεια για τη Λίστα

04 Οκτ.

Παιδιά σήμερα έχω τις μαύρες μου. Έπεσε και στα δικά μου χέρια η περιβόητη λίστα και έχω καταστεναχωρηθεί. Προχτές έλαβε χώρα το γεγονός και από τότε κοντεύω να πάθω κατάθλιψη. Δεν ξέρω, δεν τη γλυτώνω μάλλον. Αλλά θα σας τα πω από την αρχή για να καταλάβετε τι δράμα περνάω.

Η ιστορία μου άρχισε όταν είχε έρθει εδώ η κουνιάδα μου από το εξωτερικό και είχαμε βγει μια βόλτα. Εκεί που περπατάμε στον πεζόδρομο της έρχεται η επιθυμία να φάει ένα παγωτό να δροσιστεί. Κάνει έτσι στην τσάντα της και διαπιστώνει ότι έχει ξεχάσει το πορτοφόλι της. Βγάζω λοιπόν από την τσέπη μου ένα εικοσάευρο και της το δίνω. Παίρνει το παγωτό και τα υπόλοιπα τα βάζει στην τσάντα της. Θα σου δώσω ολόκληρο χαρτονόμισμα όταν φτάσουμε σπίτι μου λέει. Εντάξει της λέω και το ξεχνάμε.             Την επόμενη μέρα φεύγει για την Ελβετία που ζει μόνιμα. Τι το ήθελε; Εδώ και μερικές ημέρες έχει θρονιαστεί έξω από το σπίτι ο Πεπονής και μου έχει σπάσει τα @@. Έβγαλες χρήματα έξω από τη χώρα τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί. Μα βρε καλέ μου στην κουνιάδα μου τα έδωσα, τίποτε αυτός είναι ανένδοτος. Και που το βρήκες το εικοσάρικο, και γιατί το έβγαλες εκτός χώρας, και θα μπορούσες να το επενδύσεις στη χώρα μας, και η υπηρεσία δεν τα περνάει στο ντούκου κάτι τέτοια, και η χώρα έχει πέσει έξω από κάτι σαν και του λόγου σου και η ιστορία τελειωμό δεν έχει.

Προχτές λοιπόν έπεσε και στα δικά μου χέρια η περίφημη λίστα με τα ονόματα όλων όσων έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό να πάρουν αέρα. Δεν μπορεί λέω θα είμαι κι εγώ μέσα. Τουλάχιστον να πουλάω μούρη και στους φίλους μου.

Παίρνω που λέτε το στικάκι στα χέρια μου, το βάζω στον υπολογιστή και τι να δω;
Βλέπω μέσα όλο τον καλό τον κόσμο, υπουργούς, πρώην υπουργούς, εφοπλιστές, εφοριακούς, μεγαλοεκδότες, μεγαλοδημοσιογράφους, επιχειρηματίες, μέχρι και η γυναίκα αυτού του αχαΐρευτου με τα σίδερα στον Ασπρόπυργο ήταν μέσα. Πήγα λοιπόν στο «t», ψάχνω για tkant, τίποτε. Πουθενά το όνομά μου. Δεν μπορεί σκέφτομαι, κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Μάλλον θα το έχουν γράψει με ελληνικούς χαρακτήρες και γι΄αυτό δεν το βρίσκω. Αυτό είναι. Μα τι βλάκας που είμαι, πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα. Πάω στο «τ», τίποτε. Niente – nada – rien ή hiçbir şey που λένε και τα φιλαράκια μας οι Τούρκοι (όσοι παρακολουθείτε ανελλιπώς τούρκικα σίριαλ αυτά είναι για σας της η αλφαβήτα). Δεν είναι δυνατόν, μη με κρατάτε θα κάνω φόνο. Και κερατάς και δαρμένος; Να ‘χω όλη μέρα τον Πεπονή να με κολαντρίζει και να μην είναι το όνομά μου στη λίστα; Και από εκείνη την ημέρα είμαι να σκάσω.

Η ιστορία όμως της ίδιας της λίστας ξεκινάει πριν από τρία περίπου χρόνια και εν συντομία έχει ως εξής:

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε τη λίστα από τη Λαγκάρντ. Αλλά τι να την κάνει ένας Υπουργός οικονομικών μία λίστα με ανθρώπους που έχουν βγάλει αφορολόγητα εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό; Αυτή είναι δουλειά για κούριερ. Να βάλουν ένα χεράκι τα παιδιά, αν είναι πολλά τα χρήματα. Παίζει λίγο με τα ονόματα, λέει και καμιά δεκαριά από αυτά σε κολλητούς του στο ΣΔΟΕ και δίνει τη λίστα στο Διώτη αν κάποια στιγμή πάει διακοπές στη Γαλλία να επιστρέψει τη λίστα στη Λαγκάρντ ως εντελώς άχρηστη για το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα για να επισφραγίσει τα λόγια του αυτά, όταν τον ρωτάνε από την βουλή για τη λίστα απαντάει ότι δεν υπάρχει τέτοια λίστα, και μην ακούτε κουτσομπολιά.

Ο Ι. Διώτης λέει ότι πήρε το στικάκι στα χέρια του από τον Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν άνοιξε τη λίστα ούτε για αστείο, ούτε κράτησε αντίγραφο. Λογικό έτσι; Όλοι έτσι δεν κάνουμε αν μας δώσει κάποιος ένα στικάκι; το αφήνουμε πάνω στο γραφείο και το κοιτάμε.

Ναι μην το γελάτε. Ο Διώτης μάλιστα το είχε από παλιά αυτό. Όταν ήταν δεκαπέντε χρονών και του έδιναν οι φίλοι του κανένα τσοντοπεριοδικό, το έπαιρνε, το τοποθετούσε στη βιβλιοθήκη και στη συνέχεια το επέστρεφε ανέπαφο. Δεν το άνοιγε να δει τι έχει μέσα, που να τον σταύρωνες. Τώρα, το γιατί κόλλαγαν οι σελίδες όταν το επέστρεφε παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο που απασχολεί τους φίλους του μέχρι και σήμερα. Μάλιστα δεν το παρέδιδε στον προηγούμενο κάτοχο αλλά το έδινε κατ’ ευθείαν στον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς. Έτσι ακριβώς έκανε και σήμερα. Δεν παρέδωσε το στικάκι με όλο το τσούρμο των απατεώνων  στο Στ. Στασινόπουλο (διάδοχό του) γιατί δεν του άρεσες η φάτσα του, αλλά το έδωσε στο Βενιζέλο (χωρίς να κρατήσει αντίγραφο έτσι, μην ξεχνιόμαστε).

Παίρνει ο Βενιζέλος το στικάκι, το βάζει στον υπολογιστή και βλέπει όλους τους φίλους και γνωστούς μαζεμένους σε ένα excel-άκι. Μα τι μαλ@κας αυτός ο Διώτης. Μου έστειλε τη λίστα γάμου του Τσοχατζόπουλου; Δεν δίνει σημασία στα ονόματα, αλλά το μάτι του πέφτει σε μία σημείωση που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και γράφει: «Η παρακάτω λίστα είναι σαν το καλό κρασί. Όσο πιο πολύ το κρατήσετε στο κελάρι σας τόσο πιο ωραία γεύση θα έχει. Φυλάξτε αυτή τη λίστα σε σκιερό και δροσερό μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Δεν ήθελε δεύτερη σκέψη ο Μπένι. Βγάζει το στικάκι από τον υπολογιστή και το ρίχνει στο συρτάρι του γραφείου του και αρχίζει να σιγοτραγουδάει μόνος του ένα παλιό τραγούδι που έμαθε στο σχολείο και πήγαινε κάπως έτσι:

Που-ου-ναι, που-ου-ναι,
που-ναι η λί-στα
ψά-ξε, ψά-ξε,
δεν θα τη βρεις

Στη συνέχεια αφού έχουν περάσει δύο τρία ολόκληρα χρόνια με τη λίστα να ξεκουράζεται στο συρτάρι του Βαγγέλα και αφού τον έχει προγκήξει όλο σύμπαν, κάνει και ένα αντίγραφο και το δίνει στο ΣΔΟΕ, και λέει στους δημοσιογράφους να μη φωνάζουν δυνατά γιατί γινόμαστε ρεζίλι στο εξωτερικό. Αυτή η λίστα ναι μεν περιέχει ονόματα από λαμόγια αλλά δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε γιατί είναι παράνομη……………………….ενώ εμείς …………………………….είμαστε νόμιμοι……………………..και ηθικοί. Και επειδή το δημόσιο πρέπει να έχει στην κατοχή του τη λίστα αλλά χωρίς να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει, προτείνει να παραχωρηθεί το στικάκι στο μουσείο της Μαντάμ Τισό, να το κάνουν κέρινο ομοίωμα και να περνάει ο κόσμος και να το χαζεύει.

Ο Στουρνάρας ενώ ο κόσμος καίγεται, δήλωνει στους  Financial Times ότι έμαθε για τη λίστα από τις εφημερίδες. Σιγά ρε Γιάννη μην την έμαθες και από το «CIAO». Εκεί στη δουλειά σου δηλαδή δε μιλιέστε. Αμφισβητεί ότι είναι αυτή η λίστα και λέει στη Λαγκάρντ να του φτιάξει ένα στικάκι που να γράφει πάνω «από τη Λαγκάρντ με αγάπη στον πιο βιτσιόζο άντρα που γνώρισα ποτέ». Καλά βρε Γιάννη μου μέχρι να έρθει αυτή η λίστα της Λαγκάρντ (η καλή) θα σε πείραζε να αρχίσεις ένα πρώτο χέρι με τη λίστα που υπάρχει και όταν με το καλό έρθει και η άλλη, τότε βλέπουμε.

Ο Ν. Κακλαμάνης μέσα σε όλο αυτό συνονθύλευμα από ξέχειλη υποκρισία γκρινιάζει γιατί δεν τον παίζουνε κι αυτόν και θα καταθέσει μέχρι και μήνυση. Το έχει απωθημένο από μικρός όταν σχημάτιζαν ομάδες και άρχιζαν τη μπάλα και αυτόν τον άφηναν πάντα απέξω.

Και εν μέσω όλων αυτών των τραγελαφικών που εξελίσσονται στη χώρα μας χωρίς κανένας από όλους αυτούς να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί από τη θέση του ή να πάει και να μπει μόνος του στη φυλακή, τη λίστα αυτή δεν την έχει δει κανείς και ούτε πρόκειται. Γιατί τα ονόματα όλων αυτών που περιέχει είναι όλα αυτά τα ονόματα που γνωρίζουμε και βλέπουμε καθημερινά γύρω μας στην πολιτική, δημοσιογραφική και επιχειρηματική ζωή του τόπου. Όλοι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ευυπόληπτοι κύριοι που μας πίνουν το αίμα. Γιατί για αίμα πρόκειται όταν ένας και μόνο άνθρωπος μπορεί να βγάλει στο εξωτερικό εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν έχουν χρήματα να πάρουν φάρμακα. Και δεν οφείλουν να πληρώσουν μόνο φόρο για τα χρήματα αυτά, αλλά υποχρεούνται να τα φέρουν πίσω όλα γιατί αποτελούν προϊόντα κλοπής του ιδρώτα και του αίματός όλων μας.

Παλιολαμόγια !

Advertisements
 
6 Σχόλια

Posted by στο 04/10/2012 in Πολιτικά

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

6 responses to “Όλη η αλήθεια για τη Λίστα

 1. minilittlesugar

  04/10/2012 at 8:13 μμ

  Aγαπητέ μου, όλα εδώ πληρώνονται! Αυτή τη στιγμή τα τσιράκια του Μega διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τα «πρωτοφανή» επεισόδια στο υπουργείο εθνικής άμυνας. Χαίρομαι πολύ!

   
  • minilittlesugar

   04/10/2012 at 9:29 μμ

   Το έτερο ευαίσθητο και οικολογικό κανάλι (σκαι) θεωρεί πως η εικόνα της χώρας μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα στο εξωτερικό. Πόσο λυπάμαι…

    
   • minilittlesugar

    04/10/2012 at 9:32 μμ

    Κλείνω αμέσως την τηλεόραση, γιατί θυμώνω πολύ. Μια σπίθα χρειάζεται μόνο, σαν τη σημερινή στο υπουργείο.

     
 2. κωστάνζα

  05/10/2012 at 11:50 πμ

  Θώδωρε, μήν πέσεις στην κατάθλιψη αφού δεν αξίζει. Προφρανώς πρόκειται για εγκληματίας· εάν είχαμε ευρωπαϊκή διοίκηση, θα τους είχανε πιάσει ήδη.

  Θα μπορούσατε να ενωθείτε για να τους καταδικάσετε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο…

  Κουράγιο

   
 3. tkant

  05/10/2012 at 3:12 μμ

  Κορίτσια σας ευχαριστώ για τα σχόλια.

  Κωστάνζα μου φυσικά και δεν πρόκειται να πάθω κατάθλιψη. Η προσωπική ιστορία που ακολουθεί είναι φανταστική. Η επόμενη όμως έχει γερές δόσεις τραγελαφικής αλήθειας.

  minilittlesugar τι σε κάνει να έχεις τόσο μεγάλες προσδοκίες για αντικειμενική ενημέρωση από την τηλεόραση;
  Τους συγκεκριμένους τους συνάντησα εχτές το πρωί. Είχαν κλείσει την Μεσογείων στο ύψος του Υπ. Εθνικής Άμυνας. Όμως όταν είσαι με το ποδήλατο δεν μπορούν να σε σταματήσουν. Τους πλησίασα, είδα ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν να πληρωθούν έξι μήνες, τους ευχήθηκα καλή δύναμη και προχώρησα ακούγοντας πίσω μου δεκάδες «ευχαριστούμε».

   
 4. minilittlesugar

  05/10/2012 at 9:23 μμ

  Φυσικά και δεν προσδοκώ αντικειμενική ενημέρωση από τα κανάλια. Απλή διαπίστωση. Εννοείται βέβαια πως το «πόσο λυπάμα騻 είναι ειρωνικό.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: