RSS

Η Εφημερίδα των Συντακτών

25 Οκτ.

Η γνωστή μας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είναι έτοιμη για επανακυκλοφορία από τους συντάκτες της και μόνο με τίτλο «Η Εφημερίδα των Συντακτών»

Καλή αρχή σας ευχόμαστε και να παραμείνετε ανεξάρτητοι

Ακολουθεί ανακοίνωση της συνέλευσης των μελών της που είναι και το κυρίαρχο όργανο της εφημερίδας:

Ένα όνειρο γίνεται σύντομα πραγματικότητα. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών», την οποία εκδίδει ο «Συνεταιρισμός των εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», που συγκρότησαν πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» – δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί – μετά την κρίση και την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας.  

Η πολιτική και η κοινωνική συγκυρία καθιστούν επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε την παρουσία μιας ανεξάρτητης εφημερίδας. Μιας πραγματικά ανεξάρτητης εφημερίδας, χωρίς εξαρτήσεις από κομματικά και οικονομικά συμφέροντα. Μίας εφημερίδας με την δική της άποψη.

Το εγχείρημα αυτό γίνεται σε μια εποχή όπου μεγάλη μερίδα των πολιτών θεωρεί ότι τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης είναι αναξιόπιστα, λόγω της ταύτισης τους με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους και με κάθε μορφή εξουσίας.

Το εγχείρημά μας στηρίζεται στο κεφάλαιο που συνεισέφεραν τα μέλη του συνεταιρισμού,ενώ κυρίαρχο όργανο είναι η γενική συνέλευση των μελών, από τα οποία εκλέγεται και η διεύθυνση.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι η πρώτη πραγματικά ανεξάρτητη καθημερινή εφημερίδα και δείχνει το δρόμο για τη χειραφέτηση του κλάδου από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που οδήγησαν και αυτόν στην κρίση και την ανυποληψία. Είναι η δική μας απάντηση στην κρίση.

Είναι ένα ξεχωριστό εγχείρημα, με κύριο χαρακτηριστικό τη συλλογικότητα, το οποίο εκδηλώνεται σε πρωτοφανείς συνθήκες για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία – συνθήκες, όμως, που αποτελούν και πρόκληση για μια εφημερίδα.

Η εφημερίδα μας κατοχυρώνει την πολυφωνία και την ελεύθερη έκφραση των απόψεων, ενδιαφέρεται για όλους τους πολιτικούς χώρους, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και έχει ανοιχτές τις κεραίες της στα νέα ρεύματα που διαπερνούν την κοινωνία.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν, ανάμεσα σε πολλούς εκπροσώπους της κοινωνίας  που θα συνεργάζονται με την εφημερίδα μας, και πολλοί δημοσιογράφοι που μετείχαν στο ξεκίνημα της «Ελευθεροτυπίας».

Η εφημερίδα αυτή καλείται να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα της κοινωνίας, που ζητά:

* Aνεξάρτητη, πλουραλιστική και σε βάθος ενημέρωση, ουσιαστική έρευνα και ανάλυση κάθε πτυχής της πραγματικότητας

* Αυστηρή, σκληρή, αλλά έντιμη, κριτική προς κάθε κατεύθυνση, προς την εκάστοτε εξουσία, αλλά και προς τους εκάστοτε διεκδικητές της.

* Τη συμβολή στη διαμόρφωση νέων ιδεών, απόψεων και ρευμάτων τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό σκηνικό, αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» θέλει να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην αντιπαράθεση των ιδεών, χωρίς εμμονές και δογματισμούς. Θέλει να αναδείξει την κρυμμένη ανθρωπιά που μας περιβάλλει και την αλληλεγγύη που μας εξανθρωπίζει. Γι αυτό χρειάζεται, όμως, τη στήριξη όλων μας! 

Advertisements
 
2 Σχόλια

Posted by στο 25/10/2012 in Πολιτικά

 

Ετικέτες:

2 responses to “Η Εφημερίδα των Συντακτών

 1. minilittlesugar

  26/10/2012 at 10:45 μμ

  Δεν ξέρω γιατί, δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη!

   
  • tkant

   27/10/2012 at 11:05 πμ

   Δεν έχεις άδικο αλλά, όποτε έχουν βγάλει το φύλλο οι εργαζόμενοι μια χαρά εφημερίδα ήταν.
   Επίσης όπου λαλούν πολλοί κοκόροι (συνέλευση) μπορεί να αργεί να ξημερώσει αλλά παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις.

    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: