RSS

Μνημόνιο 3 και τρεις να είναι οι ώρες τους

08 Νοέ.

Ορίστε βρε κουτά είδατε, δεν ήταν τίποτε. Δεν πόνεσε ούτε τόσο δα. Τα νέα μέτρα που είναι τα πιο αποικιοκρατικά που έχει γνωρίσει χώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας πέρασαν, με την πλειοψηφία των πολιτών να ασχολείται με τον κατευνασμό του κνησμού της ευαίσθητης περιοχής των αναπαραγωγικών οργάνων ενώ αντίθετα μερικές χιλιάδες συνπολίτες τους διαμαρτύρονταν στους δρόμους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της βροχόπτωσης.

Πέρασαν λοιπόν τα μέτρα με 153 βουλευτές να δηλώνουν ναι, 128 να λένε όχι και 18 να λένε είμαι κι εγώ εδώ και με το Στουρνάρα στο τέλος της διαδικασίας να δηλώνει φαν του Σάκη Ρουβά λέγοντας ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.             

Φυσικά και αρχίζουν τώρα τα δύσκολα αφού ο Υπουργός οικονομικών γνωρίζει ότι είναι άλλο να λες σε κάποιον τώρα θα σε γ@μήσω και άλλο να προσπαθείς να το κάνεις. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το θύμα να αρνηθεί ευγενικά να συμμετάσχει στο βιασμό του λέγοντας ευχαριστώ αλλά από γ@μήσι σηκώνομαι. Σε πρόλαβαν άλλοι ή ευχαριστώ αλλά με παχαίνει. Εξ άλλου όπως λέει και ο σοφός λαός μας ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.

Ο Σαμαράς μετά την ψήφιση των μέτρων δήλωσε ευχαριστημένος γιατί έγινε ένα μεγάλο βήμα προς την ανάκαμψη (έτσι είπε, αλήθεια σας το λέω). Να πούμε στο σημείο αυτό ότι ο δράκος δεν έχει βγει ακόμη γιατί ντύνεται. Τα υπόλοιπα παραμύθια της σειράς κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Τρόικα» με την επίβλεψη μεγάλων και έμπειρων εταιριών στο χώρο των εκδόσεων και γενικότερα του τύπου όπως αυτή του κυρίου Λαμπράκη, του Μπόμπολα και άλλων.

Ο Βενιζέλος σε μια προσπάθεια αλλοίωσης των εννοιών και των λέξεων που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό πανταχόθεν από τα μέλη της ολιγαρχίας και τους λακέδες τους, επιτέθηκε στο Σύριζα λέγοντας ότι «επενδύει πολιτικά στο θάνατο της χώρας» την ίδια στιγμή που ο ίδιος ετοιμαζόταν να ψηφίσει ένα σχέδιο νόμου που θα προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων έστω και με τη μορφή αυτοκτονίας που τη χρεώνεται το θύμα.

Πάμε όμως να μπούμε μέσα στο κοινοβούλιο και να δούμε τι ακριβώς έγινε. Τα τεκταινόμενα δηλαδή που λένε και αυτού που γνωρίζουν πέντε γράμματα παραπάνω.

Η διαδικασία άρχισε με τους συγγενείς και φίλους των βουλευτών που εντελώς τυχαία είναι διορισμένοι στη βουλή ως υπάλληλοι να δηλώνουν ότι εάν συνεχίσουν να βλέπουν τα ονόματά τους γραμμένα μέσα στο τσουβάλι με τα μέτρα θα απέχουν της διαδικασίας και ως γνωστό εάν λείπουν αυτοί που κρατούν τα πρακτικά, η στενογράφος, και γενικά μία ομάδα υπαλλήλων της βουλής δεν γίνεται ψηφοφορία. (Αφήστε, τι τράβηξαν αυτά τα παιδιά τον τελευταίο καιρό δεν περιγράφεται. Εν όψη της λιτότητας έκαναν την καρδία τους πέτρα και δέχτηκαν να μπουν κι αυτοί στο ενιαίο μισθολόγιο ενσωματώνοντας όμως τους δύο περισσευούμενος μισθούς, από τους δεκαέξι που έπαιρναν μέχρι πρότινος, στους υπόλοιπους δεκατέσσερις για να λένε ότι παίρνουν ακριβώς όσους μισθούς παίρνουν και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι).  Μερικοί από τους συναδέλφους τους μάλιστα κυνηγούν τους βουλευτές στους διαδρόμους να τους πυρπολήσουν. Οι ποιο θερμόαιμοι χόρευαν τσιφτετέλια επάνω στα καλοριφέρ. Με το που τέθηκε όμως θέμα ακύρωσης της διαδικασίας ψήφισης των μέτρων ο πρόεδρος της βουλής έπειτα από συνεννόηση με τον Υπουργό οικονομικών μέσα στο χρόνο dt (δεκαπέντε λεπτά) αναγγέλλει ότι η συγκεκριμένη διάταξη που είναι πράγματι επαχθής γιατί αφήνει έωλο το μέλλον τους θα αποσυρθεί και θα σταλεί με συνοπτικές διαδικασίες εις στο πυρ το εξώτερο και έτσι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.

Για να δούμε όμως πως πέρασαν τον καιρό τους εχτές το βράδυ οι βουλευτές μας που όλη τη μέρα δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να σκέφτονται το δικό μας μέλλον και να ψηφίζουν κατά συνείδηση αντιπροσωπεύοντας το Έθνος όπως ορίζει το Σύνταγμα μας.

Η ΝΔ σύσσωμη, με εξαίρεση τον κύριο Κασαπίδη που όλον αυτό τον καιρό ήταν πολύ θυμωμένος επειδή δεν είναι άνθρωπος έξω καρδιά και κάθε μέρα που περνούσε τον έτρωγε το σαράκι γιατί ο Σαμαράς εδώ και τέσσερις μήνες που είναι πρωθυπουργός δεν τον έχει κάνει υπουργό με αποτέλεσμα να φορτώνει όλο και περισσότερο, ψήφισε ναι σε όλο (το άρθρο των 800 σελίδων). Στη χτεσινή ψηφοφορία λοιπόν όταν τον ρωτάει ο Μειμαράκης που προίστατο της διαδικασίας πως το σκέφτεται το θέμα των μέτρων, εντελώς απρόσμενα πετάει ένα όχι που άφησε τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας άναυδους. Γύρισαν όλοι και τον κοίταγαν με απορία. Αφού συνήλθαν από το πρώτο σοκ, μερικοί μη πιστεύοντας ακόμη στα αυτιά τους φώναξαν στον πρόεδρο της βουλής (που παρεμπιπτώντος θα έπρεπε να είναι στη φυλακή αλλά η κυβέρνηση έχει αντίθετη γνώμη και τον βάζει να κουμαντάρει το κοινοβούλιο) «ναι», «ναι» ήθελε να πει και μπερδεύτηκε, μην τον παρεξηγείτε κύριε πρόεδρε. Ένας από τους συναδέλφους του έτρεξε και του πέρασε ένα θερμόμετρο καλού κακού στη μασχάλη και περίμενε κοιτώντας το ρολόι του να περάσει το δίλεπτο και να τσεκάρει τη θερμοκρασία του. Ο Σαμαράς που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του όταν βεβαιώθηκε ότι με το όχι που είπε εννούσε όχι, τον πέταξε με τις κλωτσιές έξω από την κοινοβουλευτική ομάδα αφήνοντας τους υπόλοιπους βουλευτές να βελάζουν χαρούμενοι απολαμβάνοντας τη θαλπωρή της κοινοβουλευτικής ομάδας, τσεπώνοντας οχτώ χιλιαρικάκια το μήνα σαν αποζημίωση για το κακό που τους έκανε ο ελληνικός λαός και τους έβγαλε βουλευτές με αποτέλεσμα να κουράζονται υπερβολικά τα πουλάκια μου και ψηφίζοντας θετικά στο νομοσχέδιο που λέει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να παίρνουν 400 ευρώ το μήνα, κάθισαν ξανά στα έδρανά τους για να τα ζεστάνουν λίγο ακόμη μην τυχόν αφήνοντάς τα να κρύα πάθουν καμία πλευρίτιδα.

Στο ΠΑΣΟΚ έγινε η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου με το Μπένι να τινάζει τα χαλιά πετώντας έξω από το παράθυρο όσους βουλευτές τύχαινε να είναι επάνω και τόλμησαν να πούνε όχι, να δηλώσουν παρών ή να απουσιάζουν από τη διαδικασία όπως ο κύριος Σκανδαλίδης.  Πρώτος διαγραφείς λοιπόν ο Σκανδαλίδης που την ώρα που το κόμμα του έδινε τη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα αυτός έτρωγε σουβλάκια και έπινε μπύρες με τους φίλους του ενώ παρακολουθούσαν το ματς Σέλτικ – Μπαρτσελώνα. Δύο ακόμη βουλευτές που τόλμησαν να ψελλίσουν όχι στα νέα μέτρα και ακόμη τρεις που είπαν εδώ είμαστε κι εμείς, τους πέταξε έξω από το κόμμα για να μάθουν ότι ο βουλευτής μπορεί να έχει «απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψηφίζει κατά συνείδηση» όπως ορίζει το Σύνταγμα αλλά μόνο εάν η ψήφος του αυτή συνάδει με τη γνώμη του κόμματος. Σε αντίθετη περίπτωση τόσο το χειρότερο για το Σύνταγμα γιατί θα πρέπει να υπακούν στους κανόνες του κόμματος. Ο Ανδρουλάκης από την άλλη, πήγε και ψήφισε ναι στο νομοσχέδιο και στη συνέχεια παραιτήθηκε μόνος του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Τι να πει κανείς, άβυσσος η ψυχή του αριστερού. Αλλά θα μου πεις ένας αριστερός διανοούμενος της εμβέλειας του Μίμη δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με όλους τους κοινούς βουλευτές. Θα κάνει κάτι να ξεχωρίσει.

Τώρα το ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είπαν όχι ή δήλωσαν παρών κλπ στο νομοσχέδιο και τα μέτρα που προσπαθεί να περάσει, δεν σημαίνει ότι θα πουν όχι και στον προϋπολογισμό. Το τυπικό δηλαδή νομοσχέδιο με το οποίο θα εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι όταν έρθει προς ψήφιση ο προϋπολογισμός θα πούνε ότι ναι μεν είπαμε όχι αλλά δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση. Τι θέλετε θα ρωτήσουν, να έρθει κανένας Τσίπρας, να γυρίσουμε στη δραχμή, να τραβάει τα βυζιά της η Μέρκελ, να καταρρεύσουν οι Ελληνικές τράπεζες, να συμπαρασύρουν τις Ευρωπαϊκές σε πτώχευση, να αποκτήσει πρόβλημα ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, να καταστραφούν τα χρηματιστήρια, να τρελαθούνε οι Κινέζοι και να έρθει το τέλος του κόσμου;  Έτσι θα δώσουν και στους τσοπάνους τους τη δικαιολογία να τους ξαναπάρουν στο κόμμα και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Άλλωστε δεν είναι εποχές να ξοδεύεις τους βουλευτές σου σαν να είναι λερωμένα σώβρακα. Οι εποχές επιβάλλουν στους κομματάρχες να ξαναφοράν τα λερωμένα σώβρακα (εμπρός το κίτρινο και πίσω το καφέ) και να παίρνουν πίσω τους παραστρατημένους βουλευτές γλύφοντας εκεί που  μέχρι πρότινος έφτυναν.

Οι βουλευτές του καλοχτενισμένου Κουβέλη (τώρα μεταξύ μας, αυτό το παιδί χρησιμοποιεί λακ για να τα κρατάει σε φόρμα; Αφού αλήθεια μερικές φορές τον φαντάζομαι τα βράδια να πέφτει για ύπνο με τα ρόλεϊ στο κεφάλι για να σηκωθεί την άλλη μέρα για συνέντευξη) ψήφισαν όλοι παρών εκτός από δύο που ψήφισαν όχι. Όταν το έμαθε αυτό ο Κουβέλης και θέλοντας να κάνει φιγούρα στους άλλους δύο της κυβέρνησης είπε να τους διαγράψει αλλά τον ενημέρωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν το προβλέπει το καταστατικό τους κόμματος και κάθισε στα αυγά του ρωτώντας με απορία ποιος διάολος έφτιαξε αυτό το κωλοκαταστατικό που δεν σε αφήνει να κάνεις φιγούρα στους φίλους σου.

Στο Σύριζα πριν ψηφίσουν όχι, κρέμασαν πανό έξω από τη Βουλή που έγραφε «Καταστρέφετε τη χώρα ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ». Όταν το είδα (καθόμουν έξω απ ότη Βουλή) παραξενεύτηκα και σκέφτηκα που στο διάολο να πάμε; Εμείς καταστρέφουμε τη χώρα; Όταν όμως αργότερα έπιασε βροχή κατάλαβα ότι μάλλον ήθελαν να μας προειδοποιήσουν αφού είδαν στο ΜΕΤΕΟ ότι έρχεται μπόρα. Ένας φίλος είπε ότι το έγραφαν για την κυβέρνηση αλλά δεν τον πολυπίστεψα. Εάν ήθελαν να το πουν για την κυβέρνηση θα το είχαν στραμμένο προς τη Βουλή όχι προς εμάς ή θα το κρεμούσαν μέσα στη Βουλή.

Στη Χρυσή Αυγή ψήφισαν όλοι όχι θέλοντας να δείξουν ότι είναι μέσα στη μόδα. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής διάβασε και κατάλαβε τι έγραφε το άρθρο που καταψήφισε ελέγχεται ως ανακριβής.

Απ’ έξω τώρα ήταν μαζεμένοι χιλιάδες πολίτες που δήλωναν και διαδήλωναν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα αλλά και στα παλιά που μας έφεραν ως εδώ.  Ο καιρός αποφάσισε να κάνει νερά και μας έκανε μούσκεμα. Όταν σταμάτησε η βροχή και είδαν οι δυνάμεις προστασίας του πολίτη ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από  βροχή, πήραν την υπόθεση πάνω τους ρίχνοντας κρότου λάμψης (αναίτια πάντα) και ανέλαβαν με το ποτιστήρι των διαδηλώσεων να κάνει την παρθενική του εμφάνιση και να βρέξουν όσους από τους διαδηλωτές είχαν παραμείνει στεγνοί.
Άντε και την επόμενη φορά με πλαστικές σφαίρες παλικάρια μου. Δεν ξέρω αν σας ενημερώσανε αλλά το νέο νομοσχέδιο λέει και κάτι τοις για του λόγου σας. Θα δέρνετε δωρεάν λέει από δω και πέρα. Μόνο για διασκέδαση. Μισθοί τέλος.

Υ.Γ. Στη χτεσινή συγκέντρωση έλαβαν μέρος και καμιά τριανταριά ΑΕΚ-τζήδες που κατέβηκαν με το δικό τους πανό.

Αστειεύομαι φυσικά. Αν οι οπαδοί των ομάδων είχαν το πνευματικό υπόβαθρο να υποστηρίξουν τα διακαιώματά τους με το σθένος με το οποίο υποστηρίζουν την ομάδα τους, τώρα δεν θα είχαμε αυτή την κυβέρνηση. Οι συγκεκριμένοι στη φωτογραφία ήταν μέλη κάποιας θρησκευτικής κατά πάσα πιθανότητα οργάνωσης αν κρίνω από τη γραμματοσειρά του πανό τους, με το όνομα «Κοινωνία» που έφαγε λίγο κράξιμο καθώς περνούσε μπροστά από το μπλοκ των αναρχικών που ήταν στα προπύλαια.

Advertisements
 
1 σχόλιο

Posted by στο 08/11/2012 in Πολιτικά

 

Ετικέτες: , , , , , ,

One response to “Μνημόνιο 3 και τρεις να είναι οι ώρες τους

  1. κωτάνζα

    08/11/2012 at 6:07 μμ

    Λυπάμαι πάρα πολύ να τα διαβάσω! Μου φαίνεται απίστευτο με πόση αδιαφορία πωλείται η Ελλάδα στους πλεονέκτους! Δεν καταλαβαίνω γιατί η «Τρόϊκα» συνεργάζεται με τους εγκληματίας των τραπεζούχων…

    Σας εύχομαι να περάσουν οι δυσκολίες όσο πιο γρήγορα!

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: