RSS

Έτσι γράφεται η ιστορία

05 Απρ.

τυρόπιταΕπιτέλους, η αντίσταση άρχισε. Η κυβέρνηση πιάνοντας το λαϊκό παλμό έβαλε εμπρός το πανούργο σχέδιο με την κωδική ονομασία «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» κηρύσσοντας ανελέητο πόλεμο ενάντια στην τρόικα και προσωπικά στη φροϊλάιν Μέρκελ και τον καλοσυνάτο μπάτλερ-υπουργό οικονομικών κύριο Σόιμπλε που έχουν βαλθεί το τελευταίο διάστημα να σουφρώσουν ότι χρήμα κυκλοφορεί στην αγορά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει η Γερμανία στην παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και να μπορέσουν να διαμορφώσουν στο άμεσο μέλλον το νέο νόμισμα της Γερμανίας όταν θα έχουν καταστρέψει πια την ευρωζώνη.

(Να θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι η τελευταία κήρυξη πολέμου της κυβέρνησης που είχε γίνει ενάντια στην ανεργία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού έληξε με επίσημο σκορ 26-0 υπέρ της τελευταίας (το ανεπίσημο ήταν τουλάχιστον 36-0 αφού η κυβέρνηση είχε αρχίσει να βάζε ι αυτογκόλ από τα αποδυτήρια). Μετά την ανακοίνωση του σκορ, ο παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ που παρακολούθησε τον αγώνα συνέλεξε ούρα από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα έστειλε σε εξειδικευμένα εργαστήριά για εξέταση επειδή της φάνηκε λίγο ύποπτο το γεγονός ότι μπόρεσαν σε μόλις 90 λεπτά που διήρκεσε ο αγώνας να βάλει σύσσωμη η κυβέρνηση 26 αυτογκόλ.)

Το σχέδιό τους ήταν απλό και εύκολο και την ιδέα την έριξε ο Αλέξης όταν την προηγούμενη μέρα σε ένα ψηφοθηρικό κρεσέντο άρχισε να φωνάζει δυνατά «Αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση». Αυτό ήταν λοιπόν. Οι τρεις σωματοφύλακες της κυβέρνησης έπιασαν το υπονοούμενο και στρώθηκαν στη δουλειά. Δεν είχαν τίποτε άλλο λοιπόν, παρά να γίνουν κι αυτοί αντιστασιακοί και να κλέψουν τη δόξα από τον λαοπλάνο Αλέξη. Το σχέδιο ήταν απλό και εύκολο και πήρε σχήμα και μορφή στο μυαλό του Αντώνη όταν μετά το μεσημεριανό γεύμα κάθισε να παίξει μία παρτίδα τάβλι με το θεό και να πούνε δυο κουβέντες ενώ ο μεγάλος έφερνε για τέταρτη φορά εξάρες. «Αυτό είναι» σκέφτηκε. «Θα καταργήσουμε το χαράτσι» και αμέσως σηκώθηκε από το τραπέζι ενώ ο θεός έφερνε για ακόμη μία φορά εξάρες λέγοντας με αφέλεια «Κοίτα να δεις …. άμα σε θέλει το ζάρι»

Πήρε και τους άλλους δύο στο τηλέφωνο και τους είπε. «Παιδιά το απόγευμα σας θέλω όλους στο Μαξίμου ετοιμοπόλεμους. Πάρτε μαζί σας ότι όπλο βρείτε κι ελάτε να υψώσουμε το λάβαρο της επανάστασης».

Πράγματι στη σύσκεψη είχαν πάει όλοι αρματωμένοι. Ο Αντωνάκης κρατούσε ένα εικόνισμα της Παναγίας, ο Βαγγέλας κρατούσε στο δεξί χέρι ένα κοφτερό μαχαίρι (που με αυτό παρεμπιπτόντως είχε φάει πολύ κόσμο) και στο άλλο το πιρούνι του, ενώ ο κυρ Φώτης κρατούσε με το τριχωτό αλλά υπεύθυνο αριστερό του χέρι μία τσατσάρα.

Η απόφασή τους να καταργήσουν το χαράτσι, όπως θα καταγραφεί και στα βιβλία της ιστορίας και θα μαθαίνουν οι απόγονοί μας, δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα των προεκλογικών τους δεσμεύσεων. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν αλλιώς, αφού το είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ήταν κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι θα το πραγματοποιούσαν ο κόσμος να χαλάσει. Εδώ μιλάμε για την αφρόκρεμα της πολιτικής σκηνής. Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα της υπεύθυνης και σθεναρής πολιτικής την οποία εφάρμοζαν εδώ και δέκα συναπτούς μήνες. Το έχουν άλλωστε αποδείξει επανειλημμένα και όποιος δεν το βλέπει είναι απλά κακόπιστος, κακόβουλος και κακομούτσουνος.

Όταν βγήκαν από το προεδρικό μέγαρο για τις απαραίτητες δηλώσεις είχαν όλοι τον αέρα του νικητή χαραγμένο στο πρόσωπό τους. Το ελαφρό αεράκι που φυσούσε απαλά στο πρόσωπό τους τους έκανε να μοιάζουν με τον κάπτεν Αμέρικα.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Αντώνης και είπε: Έπειτα από μία τιτάνια μάχη καταφέραμε να υψώσουμε το ανάστημα μας και να καταργήσουμε το χαράτσι. Από δω και πέρα θα επιβάλλεται μόνο ένας προοδευτικός ενιαίος φόρος που θα τον πληρώνουν ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν ρεύμα γιατί είναι κοινωνικά άδικο να πληρώνουν μόνο αυτοί που έχουν ρεύμα ενώ οι υπόλοιποι να φοροδιαφεύγουν. Με αυτή την κίνηση καταφέραμε ένα διπλό χτύπημα τόσο στην τρόικα που ήθελε να εφαρμόσουμε το ξεπερασμένο και αναχρονιστικό χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά δώσαμε επίσης και ένα καίριο χτύπημα στη φοροδιαφυγή κάνοντας πράξη αυτά που είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό.
Φυσικά όλα αυτά τα είπε πριν βγει έξω από το προεδρικό μέγαρο. Συγκεκριμένα τα είπε μπροστά στον καθρέφτη της τουαλέτας για να δει πως του πάει το δεξί προφίλ. Στη συνέχεια τράβηξε το καζανάκι και έφυγε.

Όταν ο Βαγγέλης πήρε το λόγο δείχνοντας την πρέπουσα αυτοσυγκράτηση και περιμένοντας να έρθουν πρώτα οι κάμερες, πρόσθεσε: Εγώ προσωπικά φρόντισα ώστε το χαράτσι που για δύο ολόκληρα χρόνια καταδυνάστευε τον ελληνικό λαό να λάβει τέλος. Η συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων του φωτός κατάφερε ακόμη ένα χτύπημα ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις της τρόικας και ειδικά της Γερμανίας που αυτό τον καιρό τα έχει πάρει εντελώς στο κρανίο και κάνει σαν να περιμένει περίοδο. Το λαμπρό αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν να περάσουμε πια από το έκτακτο ειδικό τέλος που ήταν εντελώς έκτακτο και ειδικό, σε ένα γενικό, προοδευτικό και εντελώς καινοτόμο φόρο που θα ονομαστεί Ενιαίος Λαμπρός Φόρος Ακινήτων, που εν συντομία θα τον αποκαλούμε Ε.Λα.Φάκι. Το όνομα αυτό όπως καταλαβαίνετε περιγράφει ξεκάθαρα ένα νόμο που θα πηδάει ανέμελα από πολίτη σε πολίτη και θα μαζεύει τα απαιτούμε να ποσά που διαμέσου ενός ριζοσπαστικού φορολογικού συστήματος θα τα δίνουμε στους δανειστές μας επειδή τα έχουν περισσότερο ανάγκη από εμάς.  Επί της ευκαιρίας και μιας και διανύουμε περίοδο σαρακοστής, εισήγαγα ακόμη μία μοναδική, και δικής μου εμπνεύσεως φυσικά ιδέας σύμφωνα με την οποία το χοιρινό, το μοσχαρίσιο και το αλογίσιο κρέας που μπήκε πρόσφατα στις διατροφικές μας συνήθειες ως λιχουδιά, θα αποτελούν τμήμα του καταλόγου των ψαρικών ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να κάνουμε μια νηστεία της προκοπής. Συνέχισε λέγοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος που η Κύπρος έπεσε μέσα στα σκ@τά αποφεύγοντας έτσι να αναδειχθεί εξ αντιπαραθέσεως το μεγαλείο της αθλιότητας της ελληνικής κυβέρνησης και των δυνάμεων (αλλά και του φοβικού και συνεσταλμένου λαού) που τη στηρίζουν συνεχίζοντας έτσι το θεάρεστο έργο της που υπό διαφορετικές συνθήκες θα αποτελούσε ακλόνητη απόδειξη εσχάτης προδοσίας.

Τέλος πήρε το λόγο ο κυρ Φώτης φανερά εκνευρισμένος με το απαλό αεράκι της νίκης που φυσούσε και του κατέστρεφε τις σκάλες στο μαλλί, δηλώνοντας: Προσερχόμαστε όλοι σήμερα να αντιμετωπίσουμε από θέση ευθύνης και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούσε το χαράτσι στον ελληνικό λαό. Η σοβαρή και άτεγκτη στάση που θα έχουμε από κοινού στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος για να αντικατασταθεί πια το επαχθές Ειδικό Τέλος επάνω στην ακίνητη περιουσία που μόνο προβλήματα μπορούσε να φέρει. Ο νέος Ενιαίος Φόρος, πέρα από το χαρμόσυνο γεγονός ότι είναι νέος και ωραίος, είναι και πολύ προοδευτικός. Τόσο προοδευτικός, που να φανταστείτε μας ζήτησε να τον φωνάζουμε μπάϊ. Αυτά τα χαρακτηριστικά του είναι που τον κάνουν αγέρωχο όπως η κόμη μου που στέκεται για ακόμη μία φορά στο ύψος των περιστάσεων παρά το διαολεμένο αεράκι. Και τελειώνοντας τη φράση του πέρασε μία με την τσατσάρα. Μέσα στα πλαίσια της σταθερής αριστερής στήριξης στην κυβέρνηση έκανα μία καινοτόμα πρόταση: να ονομαστεί το μνημόνιο «Μικρό γλυκό γατάκι» και να αποφύγουμε την αρνητική συνειρμική σύνδεση με κάτι το επαχθές.

Έτσι και οι τρεις αρχηγοί ικανοποιημένοι και εμφανώς εξαντλημένοι από το μεγάλο τους αυτό άθλο αποφάσισαν να ενώσουν για ακόμη μία φορά τα όπλα τους ενάντια στον εχθρό που έφυγε κατατροπωμένος και ντροπιασμένος βλέποντας την πυγμή των τριών ανδρών να ξεδιπλώνεται για μία ακόμη φορά αμείλικτη. Ο Αντώνης ύψωσε το εικόνισμα της Παναγίας (που εν τω μεταξύ δεν άντεξε άλλο να βλέπει τα μούτρα του Σαμαρά και σηκώθηκε και έφυγε από την εικόνα), ο Βαγγέλης τα μαχαιροπίρουνα και ο Φώτης την τσατσάρα και αναφώνησαν ομοθυμαδόν «Το χαράτσι πέθανε – Ζήτω το χαράτσι»

Έτσι! Γιατί τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα, αλλά δηλώσεις άθλιων πολιτικών αρχηγών που προσπαθούν τη στιγμή που είναι μπουκωμένοι με την τυρόπιτα και γύρω από τα χείλη τους έχουν κολλημένο φύλλο κρούστας, να σε ρωτήσουν για ποια τυρόπιτα μιλάς.

Advertisements
 
3 Σχόλια

Posted by στο 05/04/2013 in Πολιτικά

 

3 responses to “Έτσι γράφεται η ιστορία

 1. nadia

  06/04/2013 at 2:48 μμ

  ακόμα και ο Τομ Ρόμπινς θα ζήλευε την περιγραφή σου !!!

  εξαιρετικό !!!!

   
  • tkant

   06/04/2013 at 4:20 μμ

   Σε ευχαριστώ Νάντια για τα καλά σου λόγια. Έχω σκοντάψει ίσα με δεκαπέντε φορές αφού περπατάω και το μόνο που μπορώ να δω είναι ταβάνια και ουρανός. Από κάτω βρισκεται η μύτη μου σε στάση «εγέρθητο» που με εμποδίζει να δω το έδαφος.
   Τομ Ρόμπινς, έναςαπό τους αγαπημένους μου συγγραφείς.

    
   • nadia

    06/04/2013 at 5:57 μμ

    δείξε στην μύτη σου ένα κομμάτι ουρανό. είμαι σίγουρη πως θα ξεχάσει το «εγέρθητο» και θα προτιμήσει την ελευθερία…..;)

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: