RSS

Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ’ αυτιά μου

18 Ιον.

κουφήΟ Τσίπρας εχθές το βράδυ, περίμενε υπομονετικά τους τρεις αρχηγούς να βγουν από τη σπηλιά τους με την ελπίδα ότι θα ανακοινώσουν το κλείσιμο του μαγαζιού για να μπορέσει να βγάλει κι αυτός ένα θριαμβευτικό λόγο της προκοπής ανακοινώνοντας ότι θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Γιατί μη νομίζετε, δεν είναι και λίγο να κάθεσαι στο σαλονάκι περιμένοντας να πηδήξεις……………..………..κι εσύ λίγο επάνω στην καρέκλα της εξουσίας. Θέλει τεράστια υπομονή και πολίτες-ιδιώτες (με την έννοια που έδιναν στον όρο «ιδιώτης» οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, δηλαδή ακοινώνητος, μικρόνους και τηλεθεατής. Ναι, αν είχαν τηλεόραση αυτό τον όρο θα χρησιμοποιούσαν). Αφού λοιπόν ο Αλέξης είδε ότι δεν είχαν σκοπό να διαλύσουν νωρίς το πάρτι στο Μαξίμου, βγήκε λέγοντας αυτά που θα έλεγε και στην πρώτη περίπτωση δηλαδή καληνύχτα Σαμαρά και να σκεπάζεσαι τα βράδια, άντε γεια και καλή τύχη μάγκες και κάντε στην πάντα έρχομαι. Η πίστη του δε, ότι είναι ένα βήμα πριν την πρωθυπουργική καρέκλα τον έκανε να εκσπερματίσει από χαρά λερώνοντας και το καινούργιο γαλάζιο του  πουκάμισο. Ο λεκές φαίνεται ξεκάθαρα στην παρακάτω φωτογραφία.

Τσίπρας λεκιασμένος

Το τι έχει να ακούσει όταν γυρίσει σπίτι δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ το φαντάζεστε και μόνοι σας. «Και που ήσουν πάλι βρε παλιό-αχαίρευτε;», «που ξεσπιτώνεσαι και ξεχνάς να γυρίσεις πίσω», «το βρήκες το δρόμο; » «τι χάλια είναι αυτά πάλι» «εγώ φταίω που κάθομαι και σας καθαρίζω εδώ μέσα» «γιατί ρε σούπερμαν φοράς το βρακί πάνω από το παντελόνι» και άλλα τέτοια.

Μετά από λίγη ώρα βγήκαν από το Μαξίμου και ο Βενιζέλος αγκαζέ με το Κουβέλι και ένοιξαν δρόμο ανάμεσα στους δημοσιογράφους όπως κάνουν τα παγοθραυστικά με το Βενιζέλο να παίζει το ρόλο της καρίνας. Δεν έβγαλαν τσιμουδιά και πήγε ο καθένας στο κόμμα του για να βγάλει το λόγο του.

Ο Βενιζέλος βγήκε στο πράσινο φόντο με το βλέμμα του τρελού. Ω ρε νεύρααααα !

Βενιζέλος νεύρα

Αν υπήρχε η δυνατότητα να συρρικνώσεις το Βενιζέλο (δυσκολάκι) και να τον πιάσεις στα χέρια σου σαν χειρολαβή, έτσι όπως ήταν εχθές το βράδυ, θα κρατούσες ένα τρομερό όπλο. Στρέφοντάς το ώστε το βλέμμα του να πέφτει επάνω σε αντικείμενα θα μπορούσες να ανατινάξεις ακόμη και τεθωρακισμένο όχημα καθισμένος σε ξαπλώστρα στην παραλία. Το συγκεκριμένο βλέμμα μαρτυρούσε με το νι και με το σίγμα όλα όσα είχαν ειπωθεί πριν από μερικά λεπτά στη σύσκεψη. Άρχισε να μιλά ακατάπαυστα (πρωτοφανές), αλλά αυτά που είπε θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν τη φράση «Δώστε μου ένα υπουργείο μην τα κάνω όλα πουτ@να». Ανακάλυψε μετά από δώδεκα μήνες διακυβέρνησης και δεκαεννέα Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ότι υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας στη χώρα. Φυσικά το έλλειμμα το εντόπισε στο γεγονός ότι τις αποφάσεις τις έπαιρνε άλλος κι όχι αυτός. Αν οι αποφάσεις παίρνονταν από εκείνον δεν θα υπήρχε απολύτως κανένα πρόβλημα.

Ήταν ολοφάνερο ότι η σύσκεψη είχε αρχίσει με το Σαμαρά να εκβιάζει τους άλλους δύο με εκλογές λόγω ΕΡΤ και είχε καταλήξει σε διαπραγμάτευση για το πόσα υπουργεία πρέπει να πάρει ο καθένας από τους δύο που στηρίζουν την κυβέρνηση για να μην προκαλέσουν εκλογές.

Μετά βγήκε κι ο Κουβέλης που μην ξεχνάμε ότι είναι υπεύθυνος αριστερός κι έκανε κι αυτός τις δηλώσεις του. (Αλήθεια γιατί αυτοχαρακτηρίζεται αριστερός, κάθεται πάντα αριστερά όταν πρόκειται να στηρίξει τη ακροδεξιά πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα; Απορία το έχω αυτό.) Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα χαρακτηριστικό δείγμα υπεύθυνου αριστερού όταν λέει το «Ο»

Κουβέλης

Για να καταλάβετε τη διαφορά του να λέει ένας υπεύθυνος αριστερός «Ο» και ένας οποιοσδήποτε άλλος τυχαίος άνθρωπος, μπορείτε να ξανακοιτάξετε την παραπάνω φωτογραφία.

Είπε πολλές φανφάρες που δεν θα τις επαναλάβω για να μη σας κουράσω, θα σας πω όμως το κεντρικό νόημα των όσων είπε, περιληπτικά σε μία φράση μόνο: «Σας τα έλεγα εγώ για την ΕΡΤ, δώστε και σε μένα ένα υπουργείο»

Αχ τι χαρά ! Τελικά μάλλον δεν υπήρχε πρόβλημα με τον τρόπο που έκλεισε η ΕΡΤ ή με το γεγονός ότι τις συχνότητες, που αποτελούν ιδιοκτησία του Ελληνικού λαού, τις λυμαίνονται κάτι καναλάρχες-μεγαλοεργολάβοι δημοσίων έργων ή με το ότι μέσα σε δώδεκα μήνες διακυβέρνησης έχουν αποφασιστεί δεκαεννέα Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου λες και έχουμε πόλεμο. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαν πάρει υπουργείο ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη. Μα τι χαζός που είμαι! Εγώ ανησυχούσα ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα. Τελικά το μόνο έλλειμμα που υπήρχε ήταν αυτό του Βενιζέλου και του Κουβέλη ενάντια στη μονόπλευρη εξουσία του Σαμαρά που όλο αυτός παίζει με τα αυτοκινητάκια και δε δίνει στα άλλα παιδάκι να παίξουν κι αυτά λίγο, καθώς επίσης και η αναδιανομής της εξουσίας για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει σαν τέτοια και να μην διαταραχθεί τίποτε στην αποβλάκωση και την εξαθλίωση του πολίτη.

Τελευταίος βγήκε ο Στουρνάρας. Τον βλέπετε παρακάτω σε μία φωτογραφία με πυτζάμες στο μπαλκόνι μετά το πρωινό ξαλάφρωμα.

Στουρνάρας

Ο Υπουργός Οικονομικών επειδή είναι άσσος με τα οικονομικά (το έχετε νιώσει άλλωστε όλοι) αλλά με τα υπόλοιπα δεν τα πάει και τόσο καλά, έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτί που είχε γράψει δύο ολόκληρες φράσεις για να μπορέσει να μιλήσει τριάντα δύο δευτερόλεπτα μπροστά στους δημοσιογράφους χωρίς να αρχίσει να χαζογελάει. Μιας που ήρθε η κουβέντα, το συγκεκριμένο παιδί πρέπει να παίρνει ναρκωτικά έτσι; Επίσης δεν πρέπει να στέκει και πολύ στα καλά του. Διαβάζει ανακοινώσεις για παράδειγμα της Τρόικας που έχουν σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή ολόκληρων οικογενειών, οδηγούν ανθρώπους σε αυτοκτονίες και συγχρόνως χαζογελάει σα βλαμμένο.

Εχθές, με το που πάει να άρχισε να κάνει δηλώσεις πετάγεται μία δημοσιογράφος και του λέει «μισό λεπτό, μισό λεπτό, σε λίγο αρχίζει η ανατροπή, μισό λεπτό». Όπα λέω, επιτέλους θα βγουν ψεύτες όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι την επανάσταση δεν θα τη δείξει η τηλεόραση, επάνω του συντρόφισσααααα. Περιμένω, περιμένω, τίποτε.  Τελικά εννοούσε την εκπομπή «Ανατροπή». Ναι μωρέ, εκείνη του Βορίδη που όλο τον Πρετεντέρη έχει καλεσμένο. Ότι δηλαδή θα έπρεπε να καθυστερήσει λίγο ο Υπουργός την ανάγνωση για να αρχίσει η εκπομπή μη και και χάσει η Βενετιά βελόνι. Οι υπόλοιποι του έκαναν επαναλαμβανόμενα μία ομολογουμένως ύποπτη ερώτηση για υπουργό: «Τέρμα το μαύρο κύριε υπουργέ, τέρμα το μαύρο; » Αυτό βέβαια ίσως και να αποτελεί μία κάποια εξήγηση για το γεγονός ότι ενώ αναγγέλλει μέτρα που σκοτώνουν κόσμο αυτό  χαζογελάει.

Όταν πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει μία απόφαση που λέει ότι «δεν έχεις το δικαίωμα να αποφασίζεις και να διατάζεις περιφερόμενος στα μέγαρα του Μαξίμου έχοντας το δεξί χέρι περασμένο ανάμεσα στα δύο κουμπιά του σακακιού που φέρει χρυσές επωμίδες, φορώντας καπέλο με μακριές ουρές δεξιά αριστερά ακόμη κι αν σε λένε Σαμαρά», αυτός καταλαβαίνει από την απόφαση τα εξής: «πολύ καλά κάνατε και κλείσατε την ΕΡΤ και να το κάνετε συχνά αυτό το κόλπο και με άλλους δημόσιους οργανισμούς».

Και για να θέσουμε και το ζήτημα σε επιστημονική βάση να πούμε ότι, η λειτουργία που λαβαίνει χώρα μεταξύ των συνάψεων στο εσωτερικό του εγκεφάλου του κύριου Στουρνάρα και αφορά την κατανόηση του εξωτερικού κόσμου, και συγκεκριμένα τις αποφάσεις του ΣτΕ, ο λαός μας την περιγράφει λέγοντας «Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ’ αυτιά μου»

Ο Σαμαράς φυσικά μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι δεν φάνηκε πουθενά γιατί όταν γίνονται πανηγύρια στον τόπο του έχει γουρουνοπούλα στο φούρνο. Βγήκε, δεν είδε τίποτε και προτίμησε να μείνει στη σπηλιά για κάνα δύο μέρες ακόμη μέχρι να καταλαγιάσει λίγο το κύμα και να μην αναγκαστεί να εμφανιστεί λέγοντας ότι είμαι ένας ρεμπεσκές και μισός και πηδάω από τη μία αποτυχία στην άλλη σαν χαριτωμένη παιδούλα, ενώ τα κανάλια με εμφανίζουν σαν τον κύριο «success story» Επίσης μην ξεχνάμε ότι πίσω του καραδοκούν τα εσωκομματικά θηρία. Κάτι Ντόρες με μακρυά δόντια που περιμένουν πως και πως να στραβοπατήσει για να αρχίσουν να τον τρώνε. Μπρρρρ !! Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του με τίποτε.

Advertisements
 
4 Σχόλια

Posted by στο 18/06/2013 in Πολιτικά

 

Ετικέτες: , , , , , ,

4 responses to “Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ’ αυτιά μου

 1. κωστάνζα

  18/06/2013 at 5:40 μμ

  ωραία δημοσίευση

   
  • tkant

   18/06/2013 at 6:23 μμ

   Ευχαριστώ Κωστάνζα.
   Επιτέλους κάτι που να διαβάζεται ε;

    
   • Dimitris

    19/06/2013 at 1:57 μμ

    Εμένα πάντως με γέμισε αισιοδοξία, το χαμόγελο του υπουργού οικονομικών……

     
 2. morokamomata

  19/06/2013 at 8:51 μμ

  όχι απλώς καλό, τρίκαλο θα έλεγα!
  Και πάντα αναρωτιέμαι αυτός τώρα χαζογελάει ή χτυπάνε απανωτά μικρά εγκεφαλικά ?

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: